ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Розвідка Данії очікує, що Росія використає цивільних і журналістів для шпигунства за країною

02.05.2023, 16:37
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Розвідувальна служба Данії очікує, що Росія вербуватиме цивільних осіб і використовуватиме журналістів та бізнесменів для шпигунства за країною як альтернативу російським дипломатам, висланим минулого року за підозрою в шпигунстві.

Про це йдеться у звіті Данської служби безпеки і розвідки (PET), опублікованому 2 травня, повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

“Вторгнення Росії в Україну посилило потребу москви в зборі розвідувальної інформації в країнах НАТО”, – йдеться у звіті.

Як зазначає розвідка, контролюючи вхід до Балтійського моря, Данія відіграватиме важливу стратегічну роль у потенційному військовому конфлікті з Росією як транзитний пункт для підкріплень НАТО, що робить країну-члена НАТО особливо цікавою для Росії.

Коли Данія, як і інші країни ЄС, вислала 15 російських дипломатів у квітні минулого року, це підірвало можливості Росії шпигувати на данській території.

Зазначається, що потреба Росії в отриманні інформації в Данії зросла, тому розвідка очікує, що РФ спробує використовувати інші способи шпигунства в Данії. Це може бути, зокрема, розміщення офіцерів розвідки в Данії за межами дипломатичних представництв, наприклад як журналістів чи бізнесменів або вербування будь-яких данських джерел у Росії чи в третіх країнах. Інші методи охоплюють різні форми електронного збору розвідувальних даних і кібершпигунство, йдеться у звіті розвідки.

Liked the article?
Help us be even more cool!