ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Розвідка Британії: у Росії посилили боротьбу з VPN, бо це заважає владі контролювати інформацію

Фото - slovoidilo.ua
Фото - slovoidilo.ua

Російська влада протягом останнього тижня, ймовірно, посилила свої зусилля з перешкоджання доступу російських громадян до віртуальних приватних мереж (VPN). Про це 10 серпня повідомило у твіттер Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Такі висновки розвідки грунтуються на звітах, у яких повідомляється, що в деяких регіонах Росії багато з найпопулярніших VPN стали недоступними.

“VPN, ймовірно, представляють собою найбільшу вразливість у спробах російської держави всеосяжного внутрішнього контролю над інформацією”, - вважає розвідка.

У розвідці зазначають, що VPN дозволяють користувачам маскувати свій доступ до інтернету, підтримувати конфіденційність і обходити державну цензуру.

“VPN надзвичайно популярні в Росії, незважаючи на незаконність з 2017 року. Вони дозволяють користувачам отримувати доступ до об’єктивних міжнародних джерел новин, зокрема про війну в Україні”, - йдеться у повідомленні.

Окрім посилення технічних збоїв, означає розвідка, російська держава також розпочала інформаційну кампанію, намагаючись залякати громадян, щоб вони уникали VPN, стверджуючи, що вони піддають ризику їхні особисті дані.

Liked the article?
Help us be even more cool!