ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Розслідування злочинів проти журналістів на Житомирщині: три справи закрито, дві розслідуються не перший рік

11.12.2020, 17:04
Фото речниці ГУНП в Житомирській області Алли Ващенко
Фото речниці ГУНП в Житомирській області Алли Ващенко

Жодного випадку перешкоджання законній професійній діяльності журналістів не зафіксовано на Житомирщині у 2020 році. 

Про це 11 грудня під час зустрічі з представницею ІМІ в Житомирській області Оксаною Трокоз повідомила старша слідча слідчого управління ГУ НП в області Тетяна Левицька.

Вона зазначила, що протягом року поліція розслідувала п’ять кримінальних проваджень, три з яких були закриті за відсутністю ознак злочину. Ще дві справи розслідуються не перший рік.

Стосовно одного кримінального провадження Житомирська обласна прокуратура визначила підслідність за слідчим управлінням СБУ. Йдеться про напад на Андрія Лактіонова в залі судового розслідування у вересні 2018 року.

Наразі поліція здійснює одне кримінальне провадження у сфері професійної діяльності представників ЗМІ. Справа стосується надсилання смс із погрозами директору газети “20 хвилин. Житомир” Олександру Васильковському у 2017 році.

“Нашими слідчими була призначена судово-лінгвістична експертиза, яка тривала майже два роки, наразі призначено ще одну судову експертизу, за результатами якої ухвалюватиметься рішення”, – зазначила Тетяна Левицька.

На запитання Оксани Трокоз про долю провадження, яке стосувалося побиття оператора телеканалу “Україна” в лютому 2020 року, Тетяна Левицька зазначила, що ця справа нині розслідується, але не стосується виконання професійних обов’язків з боку працівника ЗМІ.

На завершення зустрічі Оксана Трокоз зазначила, що Інститут масової інформації ретельно стежить за розслідуванням справ, які стосуються порушень прав журналістів, регулярно фіксує в Барометрі свободи слова факти перешкоджання роботі представників ЗМІ й закликає медійників у разі виникнення таких випадків повідомляти правоохоронні органи.

Liked the article?
Help us be even more cool!