ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Розпочалося судове засідання у справі Семени

18.04.2017, 15:12

У підконтрольному Кремлю Залізничному суді Сімферополя почалося чергове судове засідання у справі кримського журналіста Миколи Семени, якого російська влада звинувачує у закликах до порушення територіальної цілісності Росії. На цьому засіданні має відбутися допит свідків, розповів Крим.Реалії адвокат Олександр Попков.

“Ті всі свідки з боку звинувачення, які з'являлися на суд, вже допитані. Решта вже двічі на суд не з'являлася”, – розповів про процес сам Микола Семена.

Журналіст не полишає надії, що суд дослухається доводів адвокатів.

“Ми наполягаємо, що в цій справі дійсно немає складу злочину, тому що все здійснювалося відповідно до Конституції, норм свободи слова, закону про пресу. І журналіст, більше того, мав право в рубриці точка зору висловити свої думки і позицію. З нашої точки зору, жодна держава не може жодному журналістові і простому громадянину в цьому заважати або переслідувати його за думки”, – сказав Семена в інтерв'ю Радіо Свобода.

Як повідомляв ІМІ, 7 грудня 2016 року Миколі Семені висунуті звинувачення в остаточній редакції в кримінальному злочині, передбаченому частиною 2 статті 280.1. Кримінального кодексу Росії “Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації”. Кримінальна справа складається із шести томів, адвокати розпочали вивчення матеріалу.

20 січня 2017 року в окупованому Росією Криму журналісту Миколі Семені вручили обвинувальний висновок у справі про сепаратизм. За версією слідства, кримський журналіст “підготував статтю під назвою “Блокада – необхідний перший крок до звільнення Криму”, в якій були виявлені заклики до порушення територіальної цілісності Росії”.

Адвокат Семени Еміль Курбедінов зазначив, що обвинувальний висновок було вручено з порушенням кримінально-процесуального кодексу: документ мав вручити представник прокуратури, тоді як Семені висновок передав слідчий ФСБ Олександр Паршутін у будівлі управління.

У ФСБ Росії стверджують, що саме Микола Семена написав під псевдонімом матеріал для Крим.Реалії під назвою “Блокада ‒ необхідний перший крок до звільнення Криму”. Екс-прокурор анексованого Криму, яка і звинуватила Семену, заявила, що Крим.Реалії дав можливість “виправдання актів саботажу і екстремізму”. 66-річному журналістові загрожує п’ять років позбавлення волі.

У Сімферополі 3 квітня пройшло судове слухання у справі журналіста Миколи Семени.

18 квітня у підконтрольному Кремлю Залізничному суді Сімферополя відбудеться чергове судове засідання у справі кримського журналіста Миколи Семени, якого російська влада звинувачує у закликах до порушення територіальної цілісності Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!