ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Розпочало роботу нове онлайн-медіа про Луганщину та Донеччину "Точка Сходу"

Фото – Facebook-сторінка Анни Овчаренко
Фото – Facebook-сторінка Анни Овчаренко

22 січня 2024 року розпочало роботу нове онлайн-медіа "Точка Сходу", яке переважно орієнтоване на жителів сходу України та переселенців з Донецької та Луганської областей.

Як розповіла в коментарі ІМІ медіаменеджерка Анна Овчаренко, запуск відбувся 22 січня 2024 року з нагоди Дня Соборності України – дня проголошення Акта Злуки про єднання двох частин нашої держави.

Також вона зазначила, що команда медіа поки невелика. Переважна більшість – медійники та медійниці зі сходу України.

“Декілька членів команди – з Києва, однак ці люди поділяють наші цінності та загальну мету, стежать за новинами сходу та вміють якісно аналізувати ситуацію, яка там відбувається”, – зауважила Анна.

Вона пояснила, що ідея створення нового медіа прийшла через особисте усвідомлення наслідків війни, “щоденного болю за рідні міста й людей, які залишилися в окупації, тих, хто виїхав та втратив своїх близьких, родичів, друзів, домівки та вимушений починати життя спочатку”.

“Ми знаємо, як це – бути в окупації, під обстрілами, як не мати можливості вільно висловлювати свою думку…” – додала медіаменеджерка.

За її словами, команда усвідомлювала всі ризики, пов’язані із запуском медіа під час війни, усвідомлювали й конкуренцію на тлі багатьох якісних та вже відомих медіаресурсів. 

“Попри це ми ризикнули, бо горимо своєю справою та щиро віримо в наш успіх та підтримку аудиторії”, – наголосила медійниця.

Своєю місією команда бачить гуртування спільноти активних та залучених у розвиток регіону та всієї країни громадян.

Основна цільова аудиторія видання – люди зі сходу та ті, хто розуміє, що війна не тільки там, а на території всієї країни.

“Ті, хто цікавиться долею регіону, хто захищає рідну землю, волонтерить, відновлює та робить усе можливе не тільки для звільнення всіх територій, а й для пришвидшення перемоги в усіх її можливих аспектах”, – говорить Анна.

Серед головних тем, які зачіпатиме “Точка Сходу”, –  проблеми та потреби жителів окупованих і прифронтових територій, їхнє єднання та пошук варіантів розв'язання проблем тих, хто виїхав і перебуває на вільній території України чи за кордоном, деокупація та відновлення, історія українського Донбасу, моніторинг дій влади й аналіз видатків та розподілу бюджетів, ґрунтовне пояснення законопроєктів та їхніх можливих наслідків.

“Точка Сходу” в соціальних мережах:

https://www.instagram.com/tochka.shodu

https://www.facebook.com/Tochka.Shody

https://t.me/tochkashodu

https://www.tiktok.com/@tochka.shodu

https://youtube.com/@tochkashodu

 

Liked the article?
Help us be even more cool!