ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Розкрито справжнє прізвище журналіста, захопленого в полон бойовиками "ДНР"

10.06.2017, 20:41

Під псевдонімом Станіслав Васін, якого захопили у полон бойовики “ДНР”, писав журналіст, публіцист та письменник Стас Асєєв. Про це у своїй статті “Земля Стаса” від 9 червня написав перший заступник головного редактора видання “Дзеркало тижня” Сергій Рахманін.

Асєєв був постійним автором “Дзеркала тижня”, пише Рахманін.

“Публіцист і письменник Стас Асєєв мав вагомі підстави приховувати своє справжнє ім'я. Ми наважилися оприлюднити його лише тоді, коли щезла надія, що наш колега у безпеці й на свободі. Востаннє Стас виходив на зв'язок ще 2 червня. Відтоді його телефон мовчить, квартиру перевернуто догори дном, його місцезнаходження офіційно невідоме, а “васінський” акаунт у ФБ, який прокинувся днями, заговорив підозріло незнайомим голосом”, - написав Рахманін.

Як пише Рахманін, Стас знав, що будь-який з його текстів в умовах окупації “автоматично перетворювався на текст вироку”.

“Він це знав. Однак до викрадення залишався ревним хронікером подій по другий бік розмежування. Його тексти - дуже різні (цільнометалеві, осколково-рвані, жорсткі, філософські, іронічні) - однаковою мірою відзначені страждальною силою. Здавалося, Стас намагається перетворити свої статті на тонкі й міцні нитки, котрі старанно протягує під колючим дротом ненависті, що три з гаком роки тому розпоров країну”, - написав Рахманін.

Як повідомляв ІМІ, 6 червня екс-народний депутат Єгор Фірсов на своїй сторінці у Facebook повідомив про зникнення в окупованому Донецьку журналіста Станіслава Васіна.

Станіслав Васін дописував для проекту Радіо Свобода “Донбас. Реалії”, “Українського тижня”, “Української правди”, “Дзеркала тижня”.

Зв’язок Радіо Свобода втратила з Васіним 2 червня. Востаннє Станіслав виходив на зв'язок з мамою в обід 2 червня.

Поліція 8 червня відкрила провадження за фактом зникнення журналіста Станіслава Васіна.

Liked the article?
Help us be even more cool!