ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

РосЗМІ та телеграм-канали пишуть про суїцид пропагандиста Андрія Морозова

Андрій Морозов. Фото – телеграм-канал Важные истории
Андрій Морозов. Фото – телеграм-канал Важные истории

Російський пропагандист і військовослужбовець Андрій (Мурз) Морозов застрелився після того, як розкрив цифри втрат Росії в Авдіївці (Донецька область). Нібито через це на нього натиснуло командування і змусило видалити допис із втратами.

Про це пише російське видання “Важные истории”.

Морозов служив у 4 мотострілецькій бригаді збройних сил РФ та вів провоєнний канал “Нам пишут с Янини”.

Про суїцид Морозова повідомили дружина російського військового Ігоря Стрєлкова Мирослава Регінська та адвокат Максим Пашков.

Як зазначають “Важные истории”, на каналі Морозова з'явилася передсмертна записка. У ній він пояснює, що російське командування тиснуло на нього.

Кілька днів тому Морозов повідомив про великі втрати російської армії під час штурму Авдіївки – 16 тисяч людей. Він також повідомив, що військова прокуратура Петербурга відмовилася розглянути скаргу бійця полку 1487 року на дії командування під час штурму. За версією Морозова, командування вирішило промовчати про втрати нібито через критику пропагандиста Володимира Соловйова.

Як пише російське видання “Астра”, 21 лютого в каналі Морозова з'явилися публікації, що свідчать про те, що він планує накласти на себе руки. Потім про смерть Мороза написали російські військові канали “Романов Лайт” и “ПриZрак Новороссии”.

Офіційних підтверджень смерті Морозова наразі немає.

Як зазначає видання, на початку 2000-х Морозов був членом руху націоналістів-сталіністів “Червоний бліцкриг”. У березні 2007-го він обстріляв неонову вивіску “Единой России” на будівлі ФСБ на Кутузовському проспекті та отримав за це три роки ув'язнення. Він також відомий як провокатор, який нападав на російських політичних діячів Іллю Яшина та Юлію Латиніну.

Морозов воював у складі незаконного збройного формування “ЛНР” з 2014 року. Йому було 44 роки.

Liked the article?
Help us be even more cool!