ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росмедіа поширюють наратив, що нацменшини мають віддати борг Росії на війні – дослідження ІМІ

28.12.2023, 15:02
Яна Машкова

Російські пропагандистські медіа протягом 2023 року просувають наративи про те, що представники нацменшин повинні бути вдячними росіянам за “порятунок”, а тому для них настав час віддати борг – піти на війну. 

Про це свідчать дані дослідження ІМІ.

Агресивна пропаганда наголошує, що представники неслов’янських етносів Росії є громадянами цієї держави й зобов’язані захищати свою батьківщину від “натовської армії” та “колективного Заходу”.

“Пропагандисти активно залучають осетинів до своїх матеріалів та наголошують, що начебто представники цього етносу на війну проти України йдуть добровольцями. Оскільки осетини начебто в такий спосіб повертають борг Росії за 2008 рік. Бо, за версією пропагандистів, якби не “допомога братів-росіян”, то грузини знищили б осетинів як націю”, – коментує медіааналітикиня ІМІ Яна Машкова.

Моніторинг здійснювався в 10 найпопулярніших російських онлайн-медіа за рейтингом Liveinternet: “Комсомольская правда”, “Известия”, РИА Новости, Lenta.Ru, РБК, “Аргументы и факты”, Газета.Ru, “Московский комсомолец”, NEWS.ru, “Российская газета”. Дослідження проведено за період від 1 січня до 15 грудня 2023 року включно.

Нагадаємо, 7 серпня 2008 року Росія вчинила повномасштабну військову агресію проти Грузії. У 2021 році Європейський суд з прав людини ухвалив вердикт, встановивши юридичний факт окупації Росією Грузії та її контролю в грузинських регіонах Абхазії та Південній Осетії / регіоні Цхінвалі після підписання угоди про припинення вогню.

Liked the article?
Help us be even more cool!