ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Роскомнагляд намагається заблокувати доступ до сайту Тиждень.ua

18.07.2019, 14:29
Фото - Тиждень.ua

Федеральна служба з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій РФ (Роскомнагляд) намагається заблокувати доступ до українського сайту Тиждень.ua.

Про це повідомив головний редактор Тижня Дмитро Крапивенко у своїй колонці на сайті видання.

За його словами, німецький провайдер Hetzner Online GmbH отримав від Роскомнагляду повідомлення про те, що на сайті Тижня міститься інформація, яка закликає до екстремістських дій, що є порушенням законодавства РФ, а тому сайт має бути заблокований, доки видання не видалить “екстремістський контент”.

Предметом претензії російських чиновників стала публікація від 2015 року “Міфи і легенди “Правого сектору”. Як зазначив головред, матеріал не містить у собі жодних закликів, а лише інформує про “Правий сектор”.

“Показове в цій історії інше: німецька приватна компанія слухняно виконує припис російської влади і вимагає від Тижня “відреагувати”, - пише Крапивенко.

Як зауважує головний редактор Тижня, редакція не буде видаляти контент та закликає Міністерство закордонних справ України звернути увагу на цей інцидент і провести відповідні консультації з німецькими дипломатами.

“Наш кейс цікавий тим, що відкриває ще одну ділянку гібридної війни: російські органи під приводом боротьби з екстремізмом можуть розгорнути дискредитаційну кампанію і просто заблокувати українські ресурси, які орендують потужності в Німеччині, а можливо, і в інших європейських країнах. Саме тому Тиждень закликає МЗС України звернути увагу на цей інцидент і провести відповідні консультації з німецькими дипломатами, щоб захистити українсько-німецькі економічні відносини, які не повинні ставати об’єктом російської агресії”, - написав Дмитро Крапивенко.

Як повідомляв ІМІ, Федеральна служба з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій РФ (Роскомнагляд) внесла до реєстру заборонених українське онлайн-видання “Петро і Мазепа”.

Liked the article?
Help us be even more cool!