ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Роскомнагляд отримав право читати листування у соцмережах

14.04.2015, 10:44

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову, що дозволяє Роскомнагляду перевіряти листування користувачів соціальних мереж. Постанова від 8 квітня була опубліковано на сайті уряду Росії 13 квітня, повідомляє Дождь.

Постанова уряду дає Роскомнагляду право встановлювати факти прийому, передачі, доставки та обробки повідомлень, будь то голосова інформація, письмовий текст, зображення, звуки або «інші електронні повідомлення».

Крім того, Роскомнагляд зможе переглядати і аналізувати ресурси організатора поширення інформації, а також записувати і фіксувати доступні користувачам дії.

Перевіряти переписку відомство буде тільки за запитом від правоохоронних органів, які ведуть оперативно-розшукові заходи. Перевірка листування проводитиметься двічі - друга інспекція повинна пройти в строк, що не перевищує 60 днів.

Відомості про результати перевірки Роскомнагляд розміщуватиме на своєму офіційному сайті протягом п'яти днів з дня затвердження акту. Склад цих відомостей відомство буде визначати самостійно.

Liked the article?
Help us be even more cool!