ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Роскомнагляд заявив, що блокуватиме російські ЗМІ за дискредитацію мобілізації

22.09.2022, 10:00
Фото – detector.media
Фото – detector.media

Російське наглядове відомство Роскомнагляд пригрозило блокувати ЗМІ в Росії за поширення інформації про мобілізацію, отриманої не з офіційних джерел. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт відомства.

У відомстві заявили, що під час підготовки матеріалів про мобілізацію слід “використовувати інформацію та дані, отримані виключно від федеральних та регіональних органів виконавчої влади”. Відповідно, поширення інформації з інших джерел вважатиметься неправдивим, що “призводить до негайного блокування таких матеріалів”. Зазначається, що через те, що практично всі сайти працюють за шифрованим протоколом HTTPS, заблокувати одну сторінку неможливо – блокується доступ до всього ресурсу.

Свою вимогу Роскомнагляд мотивує законом. У документі йдеться, що до забороненої для публікації належать з-поміж іншого “заклики до перешкоджання використанню збройних сил Росії з метою підтримання міжнародного миру та безпеки”. Згідно з методиками Мін'юсту, такі висловлювання дискредитують російську армію.

Нагадаємо, з 24 лютого за висвітлення війни в Україні, відмінне від версії міноборони РФ, в Росії заблокували понад 7 тисяч сайтів, зокрема медіапроєкти Радіо Свобода – "Север.Реалии", "Сибирь.Реалии", "Idel.Реалии", а також інші великі ЗМІ, серед яких "Медуза", DOXA, "Медіазона".

Президент РФ Володимир Путін у спеціальному відеозверненні повідомив, що підписав указ про часткову мобілізацію. Заходи з реалізації указу розпочинаються з 21 вересня. Міністр оборони РФ Сергій Шойгу повідомив, що в межах часткової мобілізації будуть призвані 300 тисяч резервістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!