ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Роскомнагляд заблокував сайт Forbes Україна

08.07.2016, 11:16

Роскомнагляд вніс до реєстру забороненої інформації сайт Forbes Україна. Таке рішення ухвалив Заводський районний суд міста Грозного 22 грудня 2015 року, повідомляє РБК.

Причиною блокування українського видання став опублікований на сайті видання вірш “Чи хочуть росіяни війни…”, визнаний судом екстремістським. Вірш було написано невідомим автором в коментарі до статті “Розлучення по-кримськи” 9 березня 2014 року і досі не вилучено зі сторінки.

На даний момент на сайті Forbes Україна оновлюються новини, хоча 30 червня було  розміщено оголошення про припинення публікацій через “технічні роботи”.


Нагадаємо, Forbes Україна входить в холдинг UMH Group, який належить олігарху часів Віктора Януковича Сергію Курченку, що потрапив у санкційний список ЄС та США.

У серпні 2015 року UMH Group звинуватила групу Forbes в спробі відібрати ліцензію на випуск видання, заявивши, що включення Курченка до списку санкцій не впливає на її права видавати журнал Forbes в Україні до 2018 року. Перед цим віце-президент з корпоративних комунікацій американського видавничого дому Forbes Мія Карбонелл заявила, що UMH Group більше не має права використовувати бренд.

Як повідомляв ІМІ, 20 квітня Міжнародний арбітражний суд Нью-Йорка остаточно заборонив використовувати UMH (Український Медіа Холдинг) бренд Forbes, підтвердивши законність підстав для відкликання ліцензії.

У відповідь редакція журналу Forbes Україна заявила, що в рішенні Міжнародного арбітражного суду Нью-Йорка є політична складова, і продовжить видавати журнал.

Фото - Новое время

Liked the article?
Help us be even more cool!