ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Роскомнагляд штрафує ЗМІ за гіперпосилання, які ведуть на матеріали з лайкою

19.11.2019, 16:12
Фото – 123rf.com
Фото – 123rf.com

Федеральна служба РФ з нагляду у сфері масових комунікацій і зв'язку (Роскомнагляд) вважає, що редакції засобів масової інформації повинні  відповідати за гіперпосилання на їхніх сайтах, які ведуть на сторінки з нецензурною лексикою.

Про це повідомляє російський Інтерфакс із посиланням на пресслужбу Роскомнагляду.

“Публікуючи посилання, ви хочете показати читачеві певний контент. Відповідно, якщо ви розміщуєте гіперпосилання, ви є відповідальними за те, що читач побачить, перейшовши за ним”, – повідомив Роскомнагляд.

У відомстві вважають, що випусковий редактор не може поставити в матеріал посилання, не подивившись, куди воно веде. Отже, якщо він ставить посилання, що веде на нецензурну лайку, він хоче показати цю лайку аудиторії, зазначає Роскомнагляд.

Водночас відомство заявило, що йому “не відомі випадки, коли хтось навмисно розміщував на сторонньому сайті мат після того, як посилання на цю сторінку опублікували ЗМІ”.

“Якщо редакція знає факти, що хтось навмисно підводить ЗМІ під відповідальність, ці факти обов'язково перевірять інспектори Роскомнагляду під час ухвалення рішення”, – пообіцяли у відомстві.

Як повідомляє “Дождь”, головні редактори російських ЗМІ, зокрема “Дождя”, “Нової газети”, “Еха Москви” і Forbes, звернулися до голови Роскомнагляду Олександра Жарова з проханням пояснити штрафи за гіперпосилання на сторінки, що містять нецензурну лексику.

У листі йдеться, що за це Роскомнагляд притягає ЗМІ до адміністративної відповідальності, посилаючись на статтю 13.21 КоАП (виготовлення або розповсюдження продукції засобу масової інформації, що містить нецензурну лайку).

Керівники видань заявили, що така практика порушує закон про ЗМІ й обмежує їхню свободу, оскільки журналістам доводиться відмовлятися від публікації інформації та перевіряти ще раз раніше розміщені гіперпосилання.

Liked the article?
Help us be even more cool!