ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Роскомнагляд підтвердив блокування VPN-сервісів у росії

02.06.2022, 17:35

Роскомнагляд підтвердив блокування VPN-сервісів у росії згідно із законом про “суверенний рунет”, повідомляє Ліга з посиланням на російський Інтерфакс.

Відповідно до російського закону про зв'язок, засоби обходу блокувань “протиправного” контенту визнаються загрозою. Блокуванням VPN, зокрема Proton VPN, у рф займається Центр моніторингу та управління мережею зв'язку загального користування.

Станом на 15 березня в росії заблоковано близько 20 VPN-сервісів. Про проблеми 2 червня також повідомив сервіс Proton-VPN: “Зараз ми вивчаємо проблему, але вона не спричинена будь-якими змінами з нашого боку. Цілком імовірно, що місцеві інтернет-провайдери та влада заважають VPN-з'єднанням, і в цьому разі ми не зможемо розв'язати такі проблеми”.

У 2021 році в рф була обмежена робота понад десяти VPN-сервісів, серед яких – ExpressVPN, Nord VPN, Hola!VPN, IPVanish VPN, KeepSolid VPN Unlimited, Speedify VPN. Роскомнагляд залишив доступ до них лише компаніям з "білого списку", які повідомили, що VPN потрібен їм для роботи.

Liked the article?
Help us be even more cool!