ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російський інтернет-гігант Mail.ru припиняє доставляти трафік в Україну

22.11.2016, 13:39

Російський інтернет-гігант Mail.ru з 20 грудня припинить доставляти трафік в точки обміну трафіком в Україні, повідомляє ЛІГА.net.

Як повідомив директор з розвитку української точки з обміну трафіком UA-IX (УкрМото) Михайло Половинка, Mail.ru надіслала їм повідомлення, згідно з яким група компаній припиняє доставку трафіку в Україні з 20 грудня.

“За їх словами, транспорт в Україну їм дорого”, - уточнив Половинка причину відключення від UA-IX.

Аналогічний лист прийшов і в точку обміну Giganet.UA, яка попередила інших учасників обміну трафіком про вихід Mail.ru. “Шановні учасники Giganet.UA! На прохання підприємства Mail.ru сповіщаємо Вас, що компанія Mail.ru перестає доставляти свій трафік в Україну. Відповідно, з 20.12.2016 їхніх анонсів не буде в Giganet.UA. Прохання спланувати міграцію свого трафіку”, - йдеться у листі Mail.ru.

За приблизними підрахунками Половинки, відключення від українських точок обміну трафіком допоможе Mail.ru економити на доставці трафіку приблизно 50 тис. євро щомісячно. При цьому альтернативні з'єднання з Mail.ru, за яке група нічого не платить, збережуться.

Ще один співрозмовник редакції не виключає політичних причин: “Mail.ru могли просто сказати: геть із точок України”. Щоб не чекати такого повороту, холдинг міг самостійно ухвалити рішення, пояснивши його необхідністю економії на трафіку.   

Як повідомляє Watcher, згідно з даними дослідження Kantar TNS CMeter за жовтень, Mail.ru посідає четверте місце рейтингу ТОП-25 найпопулярніших сайтів уанету.

Liked the article?
Help us be even more cool!