ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російський Дождь заявив про зникнення у Донецьку двох своїх журналістів (оновлено)

25.11.2016, 22:33
 

25 листопада у Донецьку зникла знімальна група російського телеканалу Дождь - кореспонденти Сергій Єрженков і Василь Полонський, повідомляється на сайті телеканалу.

Перед зникненням Полонський встиг повідомити редакції, що знімальна група затримана “міністерством державної безпеки самопроголошеної “Донецької народної республіки”. На гарячій лінії “міністерства” телеканалу повідомили, що сьогодні нікого не заарештовували.

Як зауважує телеканал, їхня знімальна група отримала акредитацію для роботи в Донецьку як у Служби безпеки України, так і в “міністерстві інформації “ДНР”. Кордон “ДНР” журналісти пройшли 24 листопада з території України.

На території “ДНР” журналісти телеканалу планували зняти серію сюжетів для ефіру і сайту каналу. 24 листопада вони записали інтерв'ю з колишнім “секретарем ради безпеки “ДНР” Олександром Ходаковським.

Як зазначає телеканал, Ходаковський їм повідомив, що “здогадується, що журналістів затримали для профілактичної бесіди, тому що прес-секретар (ватажка “ДНР” Олександра) Захарченка перевищила свої повноваження і дала акредитацію журналістам Дождя без відома самого Захарченка”. Сама Олена Алексєєва, помічниця Захарченка, сказала, що не знає про затримання журналістів.

Пізніше так звана влада “ДНР” поширила повідомлення про видворення журналістів Дождя з Донбасу до Росії через відсутність “відповідної акредитації” для роботи в “ДНР”, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на так зване “міністерство держбезпеки “ДНР”.

У повідомленні стверджується, що для отримання акредитації в “ДНР” журналісти надали “завідомо неправдиві особисті дані”.

Також сепаратисти заявили, що відеоматеріали, зняті журналістами, “носять необ'єктивний і провокаційний характер” і “у хибному світлі” відображали соціально-економічну ситуацію в Донецьку.‎

“За порушення закону ДНР, що регламентує журналістську діяльність на території республіки, журналісти телеканалу "Дождь" громадяни РФ Полонський Василь Андрійович і Єрженков Сергій Борисович видворені на територію Російської Федерації”, - заявили сепаратисти, повідомляє ВВС.

Фото - Олексій Абанін

Liked the article?
Help us be even more cool!