ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські ЗМІ не зацікавлені в тому, щоб говорити правду - екс-журналістка Russia Today

16.04.2015, 14:44

Російські медіа намагаються переконати свою аудиторію в тому, що всі біди Росії є результатом втручання Заходу. Про це заявила під час свого виступу в комітеті з закордонних справ Палати представників США журналістка, колишній кореспондент Russia Today в США Елізабет Уол, пише Тиждень.

“На час війни в України фінансований Росією телеканал RT був мобілізований як інструмент пропаганди. Його використовували як зброю, щоб маніпулювати людьми, щоб вони вірили в напівправду і брехню, спотворену на користь Кремля реальність. Я бачила на власні очі, як це було організовано. Коли спалахнули протести на Майдані, було зроблено все для того, щоб вони виглядали не як народне повстання, а як переворот, організований в основному кровожерними нео-нацистами і фашистами”, - заявила вона.

За словами Уолл, Russia Today і раніше використовував пропагандистські прийоми для формування антизахідних поглядів аудиторії.

“Теорії змови канал використовував разом з гостями з точками зору, які варіюювалися від нетрадиційних до ненормальних”, - додала журналістка, зазначивши, що атмосфера на каналі була сформована таким чином, що “ненависть до Америки винагороджувалася”, в той час як правда була неважливою.

“Тим часом під час кожної акції протесту чи демонстрації в Росії, напружених відносин з якоюсь іншою країною, будь-яких економічних проблем російські ЗМІ намагаються переконати світ, наскільки це можливо, що ці біди є результатом втручання Заходу. Параноя доходить до того, що західні ЗМІ начебто є не тільки співучасниками, але відіграють важливу роль в забезпеченні переваги Заходу”, - резюмувала Уолл.

Як відомо, 15 квітня в комітеті з закордонних справ Палати представників США проходили слухання на тему “Протидія російській інформаційній зброї”. У заході брали участь відомий публіцист, старший науковий співробітник Інституту Legatum Пітер Померанцев, старший експерт з питань суспільної дипломатії фонду The Heritage Foundation Хеллі Дейл та журналістка, колишній кореспондент Russia Today в США Елізабет Уол.

Liked the article?
Help us be even more cool!