ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російська "Новая газета" просить розслідувати напад на журналістку Латиніну

22.08.2016, 11:24

Редакція російської “Нової газети” просить правоохоронні органи розслідувати напад на журналістку газети Юлію Латиніну, яку 20 липня невідомі облили фекаліями. Про це йдеться у заяві газеті, опублікованій на сайті.

“У суботу ввечері невідомі напали на оглядача «Нової газети» Юлію Латиніну. Вони точно знали маршрут журналіста, місце парковки її автомобіля - це свідчить про те, що за журналістом велося зовнішнє спостереження”, - йдеться у заяві.

Редакція зазначає, що Латиніній регулярно надходили погрози. “Кілька років тому запобігли спробі замаху на неї. Сьогодні - новий епізод”, - зазначають в заяві.

В газеті зауважують, що в одному з минулих номерів “Нової газети” (№90 від 17 серпня) був опублікований матеріал, в якому повідомляється, що за нападами на активістів (з побиттям і псуванням майна) в Петербурзі - може стояти так звана “фабрика тролів”, яку редакція давно згадує як один з проектів, пов'язаних з прізвищем бізнесмена Євгена Пригожина.

“За нашими даними, IP-адреса офісу інтернет-“тролів” збіглася з IP, з якого координувалася робота сайту Whoiswhos.me з особистими даними “живих мішеней” - громадських активістів, на яких були здійснені напади”, - пише редакція, додаючи, що наразі вони не можуть безпосередньо пов'язати напад на оглядача Латиніну саме з прізвищем “кремлівського кухаря” Євгена Пригожина, оскільки прямих доказів немає.

“Але не можна не помітити тенденцію, коли не держава і його уповноважені органи, а самозвані псевдо-патріоти, беруть на себе функцію карателів. Та ще й публічно вибирають собі жертв. Напад на Юлію Латиніну редакція “Нової газети” розцінює як кримінальний злочин і звертається в зв'язку з цим до правоохоронних органів. Нападників ми будемо шукати, а потім переслідувати - згідно із законом”, - заявили в редакції.

Фото - "Новая газета"

Liked the article?
Help us be even more cool!