ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські хакери активізувалися в кіберпросторі Україні перед виборами – голова кіберполіції

18.03.2019, 12:17
Фото – fakty.ictv.ua

Хакерські угруповання, що мають стосунок до Росії, такі як Fancy Bear, The Shadow Brokers та інші, активізувалися в українському кіберпросторі перед виборами, намагаючись у будь-який спосіб отримати доступ до мереж держорганів. Про це в інтерв'ю DT.UA заявив керівник Кіберполіції Сергій Демедюк, повідомляє Укрінформ.

“Загалом останнім часом зазнають системних атак усі центральні органи виконавчої влади, зокрема й ті, що перебувають під захистом Держспецзв'язку. Мета – проникнути в їхню мережу. Однак успішних атак ми не виявили”, – зазначив він.

Як розповів Демедюк, є, зокрема, спроби “протестувати” атаками сайт ЦВК й отримати інформацію про її внутрішню мережу. “Ми фіксуємо на закритих форумах багато замовлень на отримання актуальних баз даних, у тому числі й бази даних наших виборців, але поки що не володіємо інформацією про те, що хтось із замовників отримав бажане”, - зауважив він.

Також керівник кіберполіції додав, що нещодавно фахівці відомства допомагали “відбиватися” від хакерських атак Міністерству агрополітики та Мін'юсту. “І це я назвав лише ті три органи, які до нас звернулися за останній тиждень”, –наголосив він.

Крім того, іноземні хакери систематично “штурмують” українські суди.

Демедюк уточнив, що дедалі частіше кіберполіцейські фіксують масові поширення модифікованого шкідливого програмного забезпечення, яке російські хакери вже використовували під час атак на об'єкти критичної інфраструктури, а також нового, з яким раніше українські фахівці не стикалися.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України повідомила про викриття створеного Головним управлінням Генштабу Збройних сил РФ у Луганську спеціального інформаційного підрозділу “Сапфір”, який поширював у соцмережах фейкові матеріали для дискредитації вищого військово-політичного керівництва України.

Liked the article?
Help us be even more cool!