ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни звозять до Херсона людей на фейковий мітинг вдячності окупантам – СБУ

04.03.2022, 13:20
Ілюстрація: Генштаб ЗСУ
Ілюстрація: Генштаб ЗСУ

Окупанти звозять до Херсона людей, щоб влаштувати постановний мітинг для картинки в російській пропаганді. Про це повідомила Служба безпеки України.

"Російські окупанти шукають нові методи дезінформувати українців і виправдати свої загарбницькі дії принаймні перед власним населенням. Для цього звозять до Херсона людей з Криму, які повинні вийти на постановочний мітинг. За даними Служби безпеки, близько 60–80 кримчан вже заселили в готелі "Фрегат", – ідеться в повідомленні.

Як зазначається, ймовірно, сьогодні (4 березня. – Ред.) протягом дня вони під виглядом місцевих мешканців вийдуть на провокаційну акцію на центральній площі – з російськими прапорами та "вдячністю" російським "визволителям".

"Також є інформація, що окупанти захопили склад з одягом водної поліції. Тож на мітинг можуть вийти й переодягнені російські військовослужбовці, які у формі українських поліцейських теж "дякуватимуть" загарбникам", – зазначили в Службі безпеки.

СБУ попереджає: такі мітинги не мають нічого спільного з реальними настроями українських громадян у Херсоні та інших населених пунктах. А подібні акції є такою ж частиною інформаційної війни, як фейки та дезінформація.

Напередодні про те саме повідомляв міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Коли росіяни не можуть досягти реальних цілей, вони зосереджуються на фейковому телевізійному висвітленні. Захопивши телевежу в Херсоні, вони планують шоу: російські війська надають гуманітарну допомогу, а фальшивих "місцевих" привозять з Криму для влаштування фейкової "демонстрації" на користь "об’єднання" Херсонщини з Кримом", – написав Кулеба у Twitter.

Як повідомляв ІМІ, 3 березня в Херсоні окупанти захопили приміщення філії Суспільного, команда продовжує роботу віддалено. Навколо будівлі озброєні чоловіки встановили розтяжки. Крім того, окупанти, які захопили студію телебачення та телецентр, відімкнули телевізійний сигнал українського телебачення. 4 березня стало відомо, що в Херсоні через приставку Т2 окупанти почали транслювати 24 російські телеканали та три радіоканали.

Liked the article?
Help us be even more cool!