ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни залучили ТОТ Запорізької області до знімання фільму про війну РФ проти України

Російські пропагандисти знімають у Якутії (РФ) художній фільм “Алдан”, який розповідає про події розпочатої Росією війни проти України, зокрема в Запорізькій області, і є “першим міжрегіональним співробітництвом між Запорізькою областю та Республіко Саха (Якутія)”.

Інформацію про знімання фільму оприлюднив російський пропагандистський телеграм-канал “Хлєб”.

У пропагандистському фільмі головні ролі виконають російські актори, які підтримують агресію проти України, – Іван Охлобистін та Дмитро Дюжев. Також у фільмі знімається ексамериканський боксер-пропагандист, депутат від “Єдиної Росії” Джефф Монсон. 

У пропагандистському фільмі знімається актор Іван Охлобистін, який підтримує агресію проти України. Скриншот – ІМІ

За даними російських ресурсів, про його виробництво очільник окупаційної адміністрації РФ на тимчасово захопленій частині Запорізької області Євген Балицький і керівник Якутії Айсен Ніколаєв домовилися на економічному форумі у 2023 році, який відбувався в російському місті Санкт-Петербург.

Режисер “фільму” – росіянин з Якутії Дмитро Кольцов. Знімання фільму і повний склад акторів “тримаються в секреті”. Але пропагандисти пишуть, що фільм “обіцяє бути резонансним”. Сценарій фільму “заснований на реальних фактах та подіях спеціальної військової операції (повномасштабної війни Росії проти України. – Авт.)” і “присвячений героям СВО та загиблим журналістам”.

Прем'єра має відбутись у вересні 2024 року. 

Ідею цього “проєкту” підтримав особисто російський диктатор Володимир Путін. Фільм реалізується “в межах розвитку медіаблоку десятирічної стратегії Запорізької області на основі держплану, затвердженої Президентом РФ”.

Нагадаємо, Іван Охлобистін – послідовний підтримувач агресивної російської політики “руского міра” з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Він багато уваги приділяє саме ТОТ Запорізької області. 

Як писав ІМІ, 2022 року Охлобистін уже випустив пропагандистську документальну стрічку про “відновлення економічного розвитку” на ТОТ Запорізької області “Говорить Росія! Запорізька область”. Тоді інформаційними партнерами “кіно” виступили російське товариство “Знання”, “Роспатріот” та посольство РФ у Китаї. У 2023 році він зняв ще одну серію кіно – “Запорізька область. Економічне диво”. У червні 2023 року Охлобистін навіть отримав від окупаційного губернатора Запорізької області Євгена Балицького орден “за внесок у розвиток інформаційної політики Запорізької області”.

Liked the article?
Help us be even more cool!