ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни в Єгипті проводять заходи, на яких виправдовують напад на Україну – ГУР

Росія активізувала дезінформаційну кампанію проти України на Близькому Сході та посилено використовує свою агентурну мережу, пропаганду та дипломатичні представництва.

Про це повідомила розвідка.

"Працівники російського посольства в Єгипті отримали вказівки з кремля провести низку зустрічей під дипломатичним прикриттям для поширення дезінформації про війну та здійснення вербувальних заходів", – зазначили в розвідці.

Також у межах операції росіяни розсилають до посольств інших держав у Каїрі пропагандистські матеріали, у яких виправдовують ведення війни проти України.

Як зазначили в ГУР, йдеться, зокрема, про два "документи" під назвами "О роли Запада в конфликте на Украине" та "О ситуации вокруг Украины".

"У вказаних матеріалах подано путінську версію історії України з моменту краху радянського союзу, а терористична агресивна росія представлена як жертва. Ключова ідея, яку просуває кремль на Близькому Сході, – безальтернативність нав’язаного ним сценарію завершення війни", – зазначають розвідники.

У ГУР пояснили, що російський сценарій передбачає позбавлення України військової допомоги з боку Заходу, припинення спротиву, збереження Москвою контролю над окупованими українськими територіями.

Liked the article?
Help us be even more cool!