ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни створили фейк про загибель офіцерів ЗСУ, використовуючи вкрадені нагороди, – Гайдай

27.04.2022, 10:00
Фото – фейсбук Сергія Гайдая
Фото – фейсбук Сергія Гайдая

Російські окупанти розповсюджують фейк про загибель офіцерів Збройних Сил України, використовуючи нагороди, викрадені в командира 111-ї окремої бригади Територіальної оборони Луганської області В'ячеслава Суханова.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. 

“Це нісенітниця. У якості доказів вони приводять фото документів наших захисників. Та от, наприклад, командир 111 окремої бригади Територіальної оборони Луганської області В'ячеслав Суханов напевно знає, що російські солдати розмістилися в його квартирі в окупованій частині Рубіжного. Тому і мають доступ до нагород офіцера. Та ще вручених йому, коли той був підполковником. Росіяни ніяк не можуть просунутися на фронті, не мають перемог, а докладати начальству щось потрібно. Тому і народжують подібні дешеві “побєди”. Бо гроші отримати немає за що: Збройні Сили України виявилися міцнішими за розраховані ворогом три доби”, – заявив Гайдай.

Зазначимо, що росіяни не вперше використовують у своїх фейках документи українських бійців. Так, у січні 2018 року бойовики так званої “Луганської народної республіки” повідомили, що знайшли схованку з особистими речами українських бійців. Про це написав підконтрольний бойовикам інтернет-ресурс “Луганск.24”. 

Тоді в угрупованні “ЛНР” стверджували, що схованку знайшли поблизу міста Красний Луч (Хрустальний – після декомунізації), вона нібито була закладена в серпні 2014 року.

На опублікованих фото була зброя та документи, а також ксерокопія списку військовослужбовців ЗСУ з їхніми номерами телефонів. Серед них є військовий квиток на ім’я Олексія Гартрамфа та посвідчення прапорщика на ім’я Дмитра Яценка.

Про Дмитра Яценка відомо, що він потрапив у полон бойовиків у Луганській області 8 серпня 2014 року. Він був бійцем 24 мотопіхотної бригади. Про те, що він у списках полонених, писав Центр звільнення полонених. 

Прикордонник Олексій Гартрамф також потрапив у полон 2014 року. Коли й за яких обставин він повернувся на контрольовану Україною територію, невідомо.

За інформацією бойовиків, схованка була закладена в серпні 2014 року. Тоді нібито Красний Луч контролювала українська влада. Насправді ж місто було окуповане ще навесні 2014-го і залишається під окупацією і до цього часу, хоча влітку 2014-го були спроби звільнити місто.

Liked the article?
Help us be even more cool!