ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни поширюють фейк про "85% підтримки" Путіна на окупованих територіях – ГУР

Російські окупанти поширюють фейки про начебто "85% підтримки" Володимира Путіна на захоплених територіях України, а також просувають систему "мобільний виборець". Вона дозволяє "проголосувати" онлайн і "без реєстрації" на окупованих територіях  Херсонської та Запорізької областей.

Про це повідомляє Головне управління розвідки.

Також у розвідці зазначають, що для створення враження про нібито підтримку Путіна росіяни відрядили на захоплені території спеціально підготовлені загони, які наглядатимуть за фальсифікацією "виборів" та стежитимуть за роботами "виборчих комісій".

"Одне із завдань цих  загонів – до 10 березня 2024 року прозвітувати про готовність до "голосування" працівників підприємств на окупованих територіях, а також надати прогноз "підтримки" Путіна", – повідомляють розвідники.

Також у Кремлі затвердили новий "порядок голосування" на окупованих територіях України.

Тепер узяти участь у псевдовиборах можна як з російським, так і з українським паспортом, ID-карткою чи іншим документом, який посвідчує особу.

"Таке рішення засвідчує провал примусової паспортизації на окупованих територіях України, а також є черговим інструментом російських спецслужб для  виявлення "неблагонадійних" українців для здійснення репресій", – наголосили в розвідці.

Незаконні вибори російського президента на окупованих територіях

Як повідомляв ІМІ, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликає міжнародних партнерів, медіа та незалежних репортерів не висвітлювати проведення нелегітимних виборів президента РФ на тимчасово окупованих територіях України (ТОТ).

Водночас омбудсмен зауважує, що чинне законодавство не передбачає кримінальної або будь-якої іншої відповідальності лише за факт участі, зокрема примусової, у псевдовиборах, які готує РФ. За його словами, необхідно відрізняти тих осіб, які беруть безпосередню участь в організації та проведенні незаконних виборів, і тих, які вимушені на них проголосувати. Лубінець додав, що з початком повномасштабного вторгнення РФ Кримінальний кодекс України доповнили статтею про колабораційну діяльність. Частина п’ята статті 111-1 ККУ чітко вказує на відповідальність особи саме за участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів на ТОТ або публічні заклики до проведення таких незаконних виборів та/або референдумів на ТОТ.

За інформацією Центру національного спротиву, представники російських окупаційних адміністрацій перевіряють будинки місцевих жителів, щоб зафіксувати, де живуть люди. Будинки, де живуть люди, будуть першими для голосування вдома під час путінських "виборів". 

Liked the article?
Help us be even more cool!