ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни підвищують кваліфікацію пропагандистів, які працюють на окупованій частині Запорізької області

Росіяни підвищують кваліфікацію пропагандистів, які працюють на тимчасово окупованій частині Запорізької області. Вони беруть участь в освітній програмі, де їх навчають, зокрема, кремлівські пропагандисти Володимир Соловйов і Анатолій Вассерман.

Про це повідомив пропагандистський телеграм-канал “Новый Мелитополь”. 

Російська федеральна школа “Майстерня нових медіа” проходить очно в Москві. Навчання складається з кількох модулів по тижню кожний. 

Підтримується школа за кошт грантів, отриманих з федерального бюджету двома організаціями – некомерційною організацією з розвитку цифрових проєктів у сфері громадських зв'язків та комунікацій “Діалог Регіони” та майстернею управління “Сенеж” президентської платформи “Росія – країна можливостей”.

Керує “Майстернею нових медіа” Михайло Канавцев. Він кандидат економічних наук і раніше вів наукову діяльність у сфері кібернетики. Наразі він керівник напряму “Майстерня нових медіа”, “Росія – країна можливостей”, який ностальгує за розпадом СРСР і вважає нинішні стандарти журналістики нав’язаними, закликаючи створювати власні. В одному з його відео про школу він розповідає, що “медійники мають вибудовувати завдання: як повинна думати людина, навколо чого вона мислить”, “медіа – це інструмент роботи з мисленням людей”, і хоче з усіх медіа створити “кольчугу, яка міститиме в собі захисну функцію для держави, для народу”.

Навчають учасників пропагандист Володимир Соловйов, гендиректор АНО “Інститут розвитку інтернету” Олексій Гореславський, гендиректор АНО “Діалог” та АНО “Діалог Регіони” Володимир Табак. 

Крім того, там викладають голова ради директорів кіностудії “Союзмультфільм”, гендиректорка Кіностудії ім. М. Горького Юліана Слащова і гендиректорка АНО “Національні пріоритети” Софія Малявіна. Також модулі для учасників читали російський продюсер Гевонд Андреасян, відомий фільмами “Чикатило”, “Той ще Карлсон”, “Жінки проти чоловіків” тощо, і депутат держдуми Росії від  фракції соцпартії “Справедлива Росія – патріоти – за правду”, пропагандист, який закликає до знищення України, Анатолій Вассерман.

За даними організаторів, “школа” бере на себе всі витрати учасників. Напрями навчання – “Медіакомунікації” (навчання для медіафахівців, журналістів, блогерів, контент-мейкерів, есемемників, які хочуть створювати корисні проєкти в нових медіа), “Молоді медіапрофесіонали” (для молодих медійників та блогерів, студентів старших курсів або випускників медіафакультетів та медіашкіл, співробітників вишівських та молодіжних медіацентрів), “Стратегічні комунікації” (для сценаристів, продюсерів, медіатехнологів, керівників продакшн- та продюсерських центрів), “Цифрові комунікації” (для PR-фахівців комерційних компаній та держсектору, провідних співробітників комунікаційних агенцій).

За інформацією телеграм-каналу окупантів “Новый Мелитополь”, від Запоріжжя участь у “школі” бере Наталія Заєзжая, яку позиціюють як представницю окупаційного міністерства молодіжної політики Запорізької області. Однак пропагандистка не із Запорізької області й до України не має жодного стосунку. На її сторінці у вконтактє розміщено інформацію, що вона з Москви й ще 2021 року писала тексти для локальних сайтів на кшталт “Москва пішки. Патріарші”. Наразі вона позиціює себе як представниця Запорізької області.

Наталія Заєзжая. Фото – вконтактє

На розміщених нею фотографіях про “школу” у вконтактє серед іншого є Анфіса Дузинкевич 25 років з Ямало-Ненецького автономного округу Росії. Про неї відомо, що вона переможниця конкурсу журналістських матеріалів міжетнічної тематики “ЗМІ Ямала” за репортаж “День Оленевода – 2021” та власниця гранту від губернатора Ямали на 60 тисяч рублів.

Також на фото є Анара Едегєєва, 24-річна журналістка з Астрахані, яка працює на сайті “Астрахань 24”, пише про соціалку і робить відеосюжети про марші “Безсмертного полку”. Ще одна представниця “школи” – Вікторія Водостоєва з Москви архітектурною освітою, про яку відомо, що вона переможниця конкурсу “Обличчя району” – 2020, а також переможниця окружного молодіжного акселератора “Молодь Москви” у 2022 році за підтримки комітету громадських зв'язків та молодіжної політики Москви.

Фото – вконтактє Наталія Заєзжая

Організатори наголошують, що цього року серед учасників “школи” є представники нових окупованих територій України.

Як повідомляв ІМІ, нещодавно на території тимчасово окупованої частини Запорізької області почала працювати пропагандистська медіашкола “Медиатополь”, яку підтримують з федерального бюджету Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!