ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни хочуть "відбілити" репутацію викрадачки українських дітей – ЦНС

Фото – колаж Центру національного спротиву
Фото – колаж Центру національного спротиву

Російські пропагандисти планують низку медійних заходів задля відбілювання репутації уповноваженої президента РФ з прав дітей Марії Львової-Бєлової.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За даними центру, 16 жовтня російські пропагандисти планують брифінг для іноземних журналістів, на якому спробують виправдати викрадення українських дітей з тимчасово окупованих територій. Ключова мета – відбілювання іміджу уповноваженої президента РФ з прав дітей Марії Львової-Бєлової. 

"Росіяни планують залучити фінансові та організаційні ресурси для проведення інформаційної кампанії, яка спрямована на країни Європи. Вони планують виготовлення низки пропагандистських матеріалів", – йдеться в повідомленні.

Центр національного спротиву закликає іноземних журналістів не стати жертвами російської пропагандистської машини та завжди перевіряти інформацію, яку ретранслюють російські посадовці й так звані журналісти.

"Викрадення українських дітей є однією з ознак геноциду щодо українського народу! Римський статут Міжнародного кримінального суду визначає насильницьку передачу дітей від однієї етнічної групи до іншої як ознаку геноциду. Ці діти надалі потрапляють до російських дитбудинків та російських сімей, де їм промивають мізки, таким чином асимілюючи", – наголосили в Центрі національного спротиву.

17 березня 2023 року Палата досудового провадження ІІ Міжнародного кримінального суду виписала ордери на арешт на російського президента Володимира Путіна та уповноважену Офісу президента РФ з прав дитини Марію Львову-Бєлову. Вони звинувачуються в незаконній депортації населення (дітей) та незаконному перевезенні населення (дітей) з окупованих регіонів України до Російської Федерації.

Liked the article?
Help us be even more cool!