ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни "Градами" пошкодили редакцію газети "Ворскла" на прикордонні Сумщини

19.02.2024, 10:35
Альона Яцина
Пошкоджена редакція газети "Ворскла". Фото – телеграм-канал "Ворскла"
Пошкоджена редакція газети "Ворскла". Фото – телеграм-канал "Ворскла"

Росіяни пошкодили редакцію газети “Ворскла” внаслідок обстрілу селища Велика Писарівка Сумської області. Колектив редакції не постраждав.

Про це повідомляє представниця ІМІ в Сумській області.

Обстріл селища розпочався 16 лютого о 19:45. Росіяни вдарили по центру, по цивільній інфраструктурі й будинкам мирних мешканців з реактивних систем залпового вогню “Град”. 

Два снаряди впали біля приміщення, у якому розташована редакція газети “Ворскла”. У приміщенні вибиті всі вікна, пошкоджений дах. Уламками посічене майно всередині редакції.

Вирва, що утворилася внаслідок прильоту біля редакції газети. Скриншот з відео газети "Ворскла"

Власник газети “Ворскла” Олексій Пасюга розповів, що цьогоріч редакція постраждала більше, ніж два роки тому.

“Ворог ударив туди ж, де були прильоти два роки тому. Тоді редакція постраждала теж, але трохи менше. Цього разу все трохи гірше. На ранок після обстрілів керівництво громади дало нам усі необхідні матеріали: плівку і дошки, комунальники прийшли ладнати. Наразі вже все прибрали, вікна забили. Станом на зараз є ризик того, що вийде з ладу система опалення через значні пошкодження іншої частини самої будови, та сподіваємось, великих морозів не буде і все минеться”, – розповів Пасюга.

 

Пошкоджений офіс газети "Ворскла". Скриншот з відео газети "Ворскла"

Обстріл був увечері, тож у редакції нікого не було, люди не постраждали. Техніка основна вціліла теж. Але є передумови для релокації редакції до безпечнішого місця, проте для цього потрібні додаткові ресурси.

Довідково. Велика Писарівка розташована за 6 кілометрів від державного кордону України з РФ, це центр однойменної громади Охтирського району Сумщини, найпівденнішої на прикордонні області. 

Редакцію газети “Ворскла” засновано майже 30 років тому. Цільова аудиторія видання – мешканці громади.

Газета не припиняла друкуватися з початку повномасштабного вторгнення РФ, інформація до сіл, які розташовані в п'ятикілометровий смузі прикордоння, доставляється завдяки місцевим мешканцям, владі, самим працівникам газети. У скрутні часи воєнного стану примірники друкували на принтері самої редакції.

Ремонт офісу "Ворскли". Скриншот з відео газети "Ворскла"
Liked the article?
Help us be even more cool!