ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни грабують шкільні музеї на окупованих територіях – Центр нацспротиву

Російські окупаційні адміністрації почали вилучати з фондів шкільних музеїв на тимчасово окупованих територіях експонати, що стосуються історії України, повідомив Центр національного спротиву.

“Так, офіційно це подається як “громадський моніторинг шкільних музеїв”, який нібито виконують активісти путінської партії “Єдіная Росія”, разом з “небайдужими школярами”. Проте насправді перевірку здійснюють колаборанти з окупаційних адміністрацій під наглядом співробітника ФСБ”, – йдеться в повідомленні.

Головним завданням, зазначає Центр нацспротиву, є вилучати українську символіку, літературу, якщо така досі залишилася, й створювати новий музей. 

“Наприклад, в честь уродженця краю, який воював у Другій світовій або служив в НКВС чи був ідейним комуністичним діячем. Тобто, по суті, окупанти уніфіковують усі шкільні музеї півдня ТОТ, аби ті нічим не відрізнялася від умовного музею школи десь у Барнаулі. Таким чином це є елемент як пропаганди серед дітей, так й ще один метод знищення української ідентичності в регіоні”, – зазначає Центр національного спротиву.

Як повідомляв ІМІ, раніше Центр національного спротиву нагадав, як російські окупанти маніпулюють історичними фактами, щоб обґрунтувати своє право на захоплення тих чи інших земель.

Liked the article?
Help us be even more cool!