ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни через “радикалізм” відправили 48 підлітків з Маріуполя на примусове психіатричне лікування

Окупаційна влада Маріуполя 15 жовтня повідомила, що 48 підлітків з-поміж тих, хто перебувають на обліку в так званих “органах ДНР”, начебто відправили на примусове психіатричне лікування через “радикалізм”. Про це повідомляє “Реальна газета” з посиланням на пропагандистський ресурс “ДАН”.

Окупанти відзвітували, що загалом у так званих “підрозділах у справах неповнолітніх ДНР” перебувають на обліку 263 дитини. Шістнадцятьом з ним приписують “дії екстремістського характеру”. З 2024 року 19 підлітків окупанти поставили на облік. 

За словами представників окупаційної адміністрації, 217 підлітків нібито перебувають в інтернет-групах “суїцидальної та деструктивної спрямованості”. Про які саме “деструктивні” інтернет-ресурси йдеться, окупанти не розповіли.

Представники так званої “поліції” заявили про притягнення до кримінальної відповідальності 161 неповнолітнього “радикала”.

Під час заходу окупанти звинувачували представників українських установ у тому, що нібито вони через інтернет намагаються залучати дітей до терористичної діяльності не тільки на окупованих територіях, а й в Росії.

Як повідомляв ІМІ, у квітні 2024 року стало відомо, що на окупованих територіях України росіяни створюють псевдодержавний орган – “осередок федеральної служби з нагляду в галузі освіти”. Ця структура по факту контролює школи.

Liked the article?
Help us be even more cool!