ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіянина засудили до 1,3 року колонії через критику "ВКонтакте" водохресних купань

01.06.2016, 10:32

31 травня Бердський міський суд Новосибірської області (Росія) засудив 21-річного жителя Бердська Максима Кормелицького до одного року і трьох місяців ув'язнення в колонії-поселенні, визнавши винним у розпалюванні ворожнечі за релігійною ознакою за репост ілюстрації в соціальній мережі “ВКонтакте”

Приводом для порушення справи стало розміщення картинки з коментарем на його особистій сторінці “ВКонтакте”. За словами слідства, Кормелицький у січні 2016 року опублікував фотографію з зимових водохресних купань, коментар до якої образив віруючих, хоча ні до створення фото, ні до підпису, що його супроводжував, підсудний особисто ніякого відношення не мав.

Позивачами у справі виступили новосибірські православні активісти. Вони стверджували, що розмістивши в себе на сторінці картинку православних, які купаються на хрещенні, “із образливим підписом”, Кормелицький нібито намагався розпалити ненависть до віруючих християн.

Як пояснив сам підсудний, він просто оцінив “розумовий стан людей, які жертвують своїм здоров'ям заради релігії”. Але сторона обвинувачення впевнена, що ці дії підпадають під Кримінальний кодекс, оскільки спрямовані на “розпалювання ненависті і ворожнечі за ознаками ставлення до релігії, зроблені привселюдно і з використанням мережі інтернет”.

Сам підсудний у своєму останньому слові попросив взяти до уваги той факт, що образливу картинку він придумав не сам. “Я скопіював її з іншого співтовариства, крім мене перепост зробили близько 70 осіб. Вважаю дивним, що в підсумку судять тільки мене одного через те, що хтось із православних активістів побачив саме мою сторінку. У мене не було ніяких закликів до насильства, була тільки образа. Цей проступок я усвідомив, каюсь в скоєному і прошу призначити покарання, не пов'язане з позбавленням волі”, - сказав Кормелицький.

Держобвинувачення просило суд засудити Кормелицького до двох із половиною років в'язниці з урахуванням “обтяжувальних обставин” – підсудний нібито не відбув покарання за попередній злочин. У грудні 2013 року Кормелицький підклав муляж бомби до Бердського відділу у справах молоді, й отримав три місяці позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії-поселенні.

Підсудний має намір оскаржити рішення суду найближчим часом.

За матеріалами Крим.Реалії , Радіо Свобода

Liked the article?
Help us be even more cool!