ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіянам розробили пам’ятку, як безпечно попрощатися з Навальним

Адвокат російського правозахисного проєкту “Первый отдел” Євген Смирнов розробив пам’ятку для тих, хто хоче прийти на прощання з російським політиком Олексієм Навальним 1 березня.

Тим, хто вже потрапляв до поля зору силовиків, він радить не жити за місцем реєстрації за кілька днів до поховання. 

Йдеться про тих, хто вже брав участь в акціях пам’яті Олексія Навального. Цим людям Смирнов також радить обережно пересуватися містом до поховання та не відкривати двері стороннім особам.

“Якщо раніше не заявляли про свої погляди публічно, не затримувалися на мітингах, але хочете попрощатися з політиком, утримайтеся від активних протестних дій до дня поховання”, – говорить Смирнов.

Також він радить не брати на церемонію прощання речі, які роблять людину видимою в натовпі (прапори, стрічки, значки), або ж заборонену символіку – логотипи Фонду боротьби з корупцією та штабів Навального.

“Також радимо прибрати в сумку чи кишеню фотографії Навального, поки не дістанетеся місця поховання. На жаль, фотографія в руках може спровокувати затримання”, – йдеться в дописі.

Крім того, правозахисники не радять одягати футболки із зображенням Навального, політичними лозунгами чи написом “Команда Навального”.

У “Первом отделе” впевнені, що на прощанні будуть пропагандисти та провладні активісти, які спробують влаштувати провокації. Тож прихильникам політика радять не зважати на таку поведінку та зберігати спокій.

Вже після поховання учасникам радять не потрапляти до поля зору силовиків. До прикладу, не користуватися громадським транспортом та не звертатися по оформлення документів у перші кілька днів після поховання.

Похорон Олексія Навального відбудеться 1 березня на Борисівському цвинтарі в Москві, повідомила його прессекретарка Кіра Ярмиш.

Як повідомляв ІМІ, 16 лютого Управління Федеральної служби виконання покарань Росії заявило про смерть Олексія Навального в колонії №3 в Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Навального вбили за наказом російського президента Володимира Путіна.

Liked the article?
Help us be even more cool!