ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росія затягує розгляд справи Сенцова - адвокат

22.07.2014, 10:14

Розгляд апеляційної скарги на рішення Лефортівського районного суду міста Москви про продовження терміну утримання під вартою українського режисера Олега Сенцова всіляко затягується. Про це розповів журналістам адвокат українського режисера Дмітрій Дінзе, повідомляє Тиждень з посиланням на Укрінформ.

"Документи про розгляд апеляційної скарги були відправлені поштою на третій день (після рішення суду 7 липня про продовження відносно Сенцова запобіжного заходу у вигляді терміну утримання під вартою до 11 жовтня – ред.), відповідно до термінів – 10 липня. І я поки не отримав повідомлення про те, коли буде розгляд. Мені ще поки навіть не прийшло повідомлення з суду, що лист прийшов до суду. У мене чек про відправку є, а повідомлення немає", – розповів адвокат.

Водночас Дінзе зазначив, що Лефортівський районний суд його також не повідомив про те, чи готові протоколи за результатами засідання від суду 7 липня для ознайомлення з ними.

"Я ще там заяву писав на ознайомлення з протоколом судового засідання, щоб мої всі слова були зафіксовані правильно. Мене теж суд ще не повідомив, чи виготовлені протоколи і коли я можу з ними ознайомитися", – підкреслив він.

Нагадаємо, вночі 11 травня співробітники ФСБ в Сімферополі затримали кінорежисера та активіста Автомайдану Олега Сенцова. Олега Сенцова та ще трьох громадян України співробітники ФСБ Росії затримали в травні у Криму. Геннадія Афанасьєва, Олексія Чірнія, Олександра Кольчена та Олега Сенцова звинувачують у підготовці терактів у Сімферополі, Ялті та Севастополі. ФСБ Росії називає їх активістами «Правого сектору», однак українська радикальна організація це спростовує.

Росія намагається судити Сенцова як російського громадянина, хоча режисер заявляє, що не відмовлявся від громадянства України.

Суд у Москві продовжив арешт українського режисера Олега Сенцова, обвинуваченого в підготовці терактів у Криму, до 11 жовтня.

Liked the article?
Help us be even more cool!