ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

росія закрила бюро канадського суспільного мовника CBC

19.05.2022, 11:13
Кореспондентка Браяр Стюарт, січень 2022 рік, московський офіс CBC. Фото – CBC
Кореспондентка Браяр Стюарт, січень 2022 рік, московський офіс CBC. Фото – CBC

росія відкликала візи та акредитацію всіх співробітників московського бюро канадського суспільного мовника CBC / Radio-Canada.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на CBC News.

“росія вирішила закрити московське бюро CBC / Radio-Canada та позбавити його журналістів віз та акредитацій як крок відплати за заборону Канадою трансляції російського державного телеканалу RT”, – йдеться в матеріалі. 

Повідомляється, що російська влада пообіцяла дати канадським журналістам “не менш ніж три тижні”, щоб залишити країну.

Канадський мовник розкритикував це рішення, зазначивши, що журналісти працюють незалежно від канадського уряду. “CBC News та його журналісти повністю незалежні від будь-яких державних органів, тому ми жодним чином не пов’язані з цим рішенням регулятора. Ми перебували в росії, щоб точно та фактологічно повідомляти, що там відбувається”, – сказав головний редактор CBC News, англомовного відділення канадського суспільного мовника, Броді Фенлон.

У московському бюро працювало 10 людей, частина з яких були місцевими найнятими працівниками. CBC / Radio-Canada мало інформаційне бюро в Москві протягом 44 років, і досі залишалися єдиною канадською новинною організацією з постійною присутністю в росії. Цей випадок став першим в історії суспільного мовника, коли іноземний уряд примусово закрив бюро.

Нагадаємо, Комісія з питань радіо, телебачення й телекомунікацій Канади в середині березня заборонила трансляцію RT на всій території країни, оскільки “контент RT не відповідав ні стандартам, які висуваються до канадських послуг, ні завданням, визначеним законом “Про телемовлення”.

Liked the article?
Help us be even more cool!