ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росія вимагає від Google заблокувати новину про зростання смертності в РФ

15.05.2020, 15:27
Фото – picture-alliance / chromorange / C. Ohde / DW
Фото – picture-alliance / chromorange / C. Ohde / DW

Російське агентство нагляду за зв’язком і комунікаціями (Роскомнагляд) вимагає від Google заблокувати на сайті російського видання “МБХ медіа” новину з посиланням на The Financial Times про те, що кількість померлих від COVID-19 у Росії може бути вищою за офіційні дані, повідомляє Радіо Свобода.

У повідомленні Роскомнагляду йдеться, що відомство діє за рішенням Генеральної прокуратури від 13 травня, де визнали, що в новині є “заклики до масових безладів, ведення екстремістської діяльності, участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку”.

У “МБХ медиа” заявили, що отримали повідомлення від Google днем раніше про запит на блокування статті. За повідомленням онлайн-видання, Google попросив видалити статтю зі свого вебсайту або зробити її недоступною в Росії. Безпосередньо до редакції видання Роскомнагляд з вимогою не звертався.

Нещодавно західні видання The Financial Times і The New York Times на своїх шпальтах повідомили про те, що смертність від коронавірусу в Москві й Санкт-Петербурзі може бути на 70% вищою від офіційної статистики. У МЗС Росії назвали ці публікації “безпідставними спекуляціями” і “черговим сенсаційним антиросійським фейком”. Офіційна Москва пригрозила виданням імовірним позбавленням акредитації на роботу в Росії.

За офіційними даними, станом на 15 травня в Росії коронавірус виявлено у 262 843 людей, понад 58 тисяч – одужали, 2418 осіб померли.

Liked the article?
Help us be even more cool!