ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росія вимагає від Facebook розблокувати інстаграм-акаунт каналу "Крым-24"

15.03.2021, 13:32
Фото – Georgia News
Фото – Georgia News

Федеральна служба з нагляду у сфері масових комунікацій і зв'язку (Роскомнагляд) вимагає від компанії Facebook Inc зняти всі обмеження з акаунту російського телеканалу “Крым-24” в Instagram. Про це йдеться в листі відомства, надісланому компанії, повідомляє Крим.Реалії.

За даними відомства, адміністрація Instagram, що належить Facebook, обмежила можливість публікації текстових постів на цьому акаунті.

“У листі наголошується, що дії компанії Facebook порушують ключові принципи вільного поширення інформації, безперешкодного доступу до неї і є актом цензури”, – йдеться в повідомленні Роскомнагляду.

Минулого тижня телеканал повідомив про часткове блокування свого акаунту в Instagram, вказавши, що це сталося “в переддень святкування сьомої річниці Кримської весни”. Для телеканалу залишилася доступною тільки публікація фотографій без текстового супроводу.

У Facebook ситуацію поки не коментували. 

Торік телеканал поскаржився на видалення акаунту на YouTube.

Нагадаємо, у травні 2014 року, після окупації Криму, ДТРК “Крим” рішенням російського уряду була перейменована на державну автономну установу “Телерадиокомпания “Крым”. У липні підприємство ліквідували, а на його базі створили нове відповідно до російського законодавства. Всіх співробітників телерадіокомпанії або переоформили, або звільнили. Відбулася перереєстрація телерадіокомпанії ДТРК “Крым” за російським законодавством. До складу нового підприємства ввійшов і телеканал “Крым-24”.

Liked the article?
Help us be even more cool!