ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росія використовує ізраїльсько-палестинський конфлікт у війні проти України – аналітикиня ІМІ

Фото – Яни Машкової
Фото – Яни Машкової

Зараз російська пропаганда обговорює дві теми: крім війни з Україною, активно розповідає про ізраїльсько-палестинський конфлікт, який використовує у своїх інтересах проти України.

Про це розповіла аналітикиня Інституту масової інформації Яна Машкова в ефірі на Громадському радіо.

“Стосовно ізраїльсько-палестинського конфлікту, то в російських пропагандистів є дві основні тези. Основний меседж – ізраїльська війна забере всю увагу до себе, тому Америка спонсоруватиме тільки Ізраїль, а не Україну, отже Україна не зможе перемогти Росію. Інший – вони говорять про те, що ЗСУ та Україна наражають світ на небезпеку, тому що Україна нібито торгує зброєю на чорному ринку”, – розповіла Яна Машкова.

Аналітикиня ІМІ зазначила, що, за інформацією українського ГУР, Росія передала ХАМАС трофейну зброю, яку захопила в Збройних сил України. “За логікою росіян, США та Західний світ мають перестати передавати Україні зброю, тому що ЗСУ нібито нею торгують. Насправді росіяни забрали українську зброю та передали її ХАМАС. Бойовики спеціально знімали на відео цю зброю із серійними номерами, щоб продемонструвати це всьому світу”, – розповіла Яна Машкова.

Також аналітикиня зазначила, що пропагандисти вдаються до вибіркового співчуття. За її словами, вони співчували палестинським жінкам і дітям, але не розповідали про злочини ХАМАС або подавали їх як відповідь терористичного угрупування на нібито знущання ЦАХАЛ з палестинського мирного населення та підтримували злочини ХАМАС.

“Російські пропагандисти відверто раділи, коли ХАМАС викладав фото та відео, як вони знущаються з ізраїльтян, як нівечать тіла, показують тортури. Z-пропагандисти у своїх телеграм-каналах раділи через убивства ізраїльтян, вони стверджували, що Ізраїль це заслужив”, – підсумувала Яна Машкова.

За словами аналітикині, також офіційні спікери російської влади просувають меседж, що ізраїльсько-палестинський конфлікт має посварити Ізраїль і Україну через нібито продаж іноземного озброєння ХАМАС.

Нагадаємо, нещодавно ІМІ опублікував дослідження Яни Машкової “Подарунок Путіну та вигадки про зброю. Як російська пропаганда використовує напад на Ізраїль”.

Liked the article?
Help us be even more cool!