ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росія використовує епідемію для обмеження свободи ЗМІ – комісар Ради Європи

03.04.2020, 16:10
Фото – твітер Council of Europe
Фото – твітер Council of Europe

Комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович висловила побоювання, що влада Росії і низки інших країн може використовувати боротьбу з пандемією коронавірусу як привід для подальшого обмеження свободи ЗМІ. Про це йдеться в її заяві, опублікованій 3 квітня, повідомляє Радіо Свобода.

"Журналісти в Угорщині й Росії, які висвітлюють пандемію, можуть зіткнутися з різноманітними покараннями, включно із загрозою тюремного ув’язнення терміном до п’яти років, за "поширення дезінформації", – йдеться в заяві.

Міятович наголошує, що останнім часом деякі країни посилили покарання для журналістів.

Угорщину і Росію виділено особливо, оскільки в них нові норми передбачають можливість позбавлення волі за поширення "фейкових новин" про коронавірус. У Росії відповідний закон був ухвалений в оперативному порядку цього тижня.

Відзначаються і проблеми, з якими стикаються журналісти в інших країнах, що входять до Ради Європи, зокрема в Азербайджані, Боснії й Герцеговині, Вірменії, Румунії.

"Немає жодних сумнівів у тому, що уряди стикаються з безпрецедентними викликами під час нинішньої пандемії. Це, однак, не може слугувати приводом для обмеження свободи преси і, отже, доступу людей до інформації. Журналісти і ЗМІ виконують вкрай необхідну роботу на благо суспільства. Їхню роботу потрібно захищати, а не обмежувати", – наголосила комісар Ради Європи.

Liked the article?
Help us be even more cool!