ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

росія пригрозила швейцарській газеті позовом через карикатуру на путіна

18.07.2022, 10:53

Посольство росії у Швейцарії погрожує подати до суду на швейцарську газету Neue Zurcher Zeitung через карикатури на російського президента володимира путіна.

Про це йдеться в листі на ім'я головного редактора Z, оприлюдненому на сайті дипмісії 16 липня, повідомляє DW.

Приводом для звернення став матеріал від 25 червня. Статтю присвячено мемам, пов'язаним з війною росії в Україні. Серед ілюстрацій у добірці міститься зображення путіна з клоунським носом та малюнком веселки на обличчі. Твіт супроводжується хештегом “Путін – воєнний злочинець”. 

Інший твіт у статті містить фотожабу, на якій російський президент сидить на унітазі. До добірки також увійшло зображення президента України Володимира Зеленського в образі Капітана Америки – героя коміксів Marvel, що в російському посольстві також визнали недоречним. “Збереглися відеозаписи вкрай неоднозначних “перфомансів” за участю майбутнього президента України із завищеним рівнем вульгарності, які ви легко можете знайти в мережі. Проте ні, в НЦЦ його зображено у вигляді могутньої “Залізної людини”, – обурилисяь автори звернення. 

Фото НВ

У листі до редакції посольство рф пише, що авторка матеріалу “переплюнула” колег текстом про “креативні” меми української фабрики тролів”, доповнивши його карикатурою російського лідера з натяком на “клоунаду, ЛГБТ-спільноту та воєнних злочинців”.

У посольстві стверджують, що путін – “православна людина, яка глибоко вірує і виступає за збереження традиційних християнських цінностей у російському суспільстві”. “У зв'язку з чим райдужна розмальовка його обличчя, як кажуть на Русі, “ні в тин, ні в ворота”, – пишуть дипломати.

Використане в матеріалі визначення “воєнний злочинець” стосовно путіна дипмісія назвала “бездоказовою прямою образою”.

У відомстві заявили, що такі заяви порушують 173 та 174 статті Кримінального кодексу Швейцарії (поширення відомостей, що ганьблять честь і гідність третіх осіб, а також наклеп). 

Також посольство заявило про намір звернутися до правоохоронних органів країни через карикатури на путіна.

Liked the article?
Help us be even more cool!