ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росія оголосила в розшук головреда луцького видання

14.02.2024, 11:21
Мая Голуб

Росія оголосила в розшук головного редактора волинського медіа “Конкурент” Андрія Лучика, який також є депутатом Луцької міської ради. Про це Лучик повідомив представниці ІМІ у Волинській області.

Загалом до списку розшуку російського міністерства внутрішніх справ потрапили 30 депутатів, а також міський голова Луцька Ігор Поліщук та очільник департаменту містобудування і земельних ресурсів та реклами Веніамін Туз. Перелік волинян став відомий після опублікованого тексту про розшук на російському сайті “Медиазона” 13 лютого цього року.

У коментарі представниці ІМІ Андрій Лучик уточнив, що його внесли до списку як депутата Луцької міської ради, а не як журналіста та редактора “Конкурента”. Однак наразі не зрозуміло, чому це відбулось.

Росія оголосила в розшук Андрія Лучика. Скриншот з фейсбук-сторінки Андрія Лучика

“Очевидно, що було якесь рішення. Я досі “ламаю” голову, яке саме. Є підозра, що це могло бути щось пов'язане із землею церков Московського патріархату. Тому що до цього переліку внесли й начальника департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами Луцької міської ради Веніаміна Туза. Інакше яким боком він там опинився – не знаю. Можливо, було якесь інше рішення”, – розповів Лучик. 

За його словами, він не зміг знайти рішення, щоб були ті самі прізвища, що вказані в реєстрі. 

“Були інші депутати, які голосували за антиросійські рішення, але чомусь вони не внесені до цього переліку. Частина ж депутатів Луцькради, яких не внесли в список злочинців, не ходили на пленарні засідання з різних причин: хтось воює на фронті, хтось за кордоном, а хтось просто не ходив… І цих депутатів немає в російських списках кримінальних злочинців”, – розповів Лучик.

Скриншот з фейсбук-сторінки Андрія Лучика

Також головний редактор зазначив, що “Конкурент” постійно пише про події, які стосуються війни.

“Зрозуміло, що ми виставляємо втрати ворогів. Ми пишемо про різні “бавовни” на окупованій території, ми певною мірою висвітлюємо події на фронтах, висвітлюємо окремі події, що відбуваються в Росії. Тобто не більше й не менше, як це роблять інші сайти”, – сказав він. 

Як повідомляв ІМІ, наприкінці січня 2024 року Росія знову оголосила в розшук засновника сайту “Гордон” Дмитра Гордона.

Liked the article?
Help us be even more cool!