ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росія не дозволила Міятович відвідати Сущенка

02.12.2016, 13:25

Російська Федерація відмовила у відвіданні представником ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович затриманого журналіста Укрінформу Романа Сущенка, аргументуючи це відсутністю відповідних повноважень з боку ОБСЄ. Про це йдеться в останньому регулярному звіті до Постійної ради представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович, повідомляє Укрінформ.

“11 листопада я отримала відповідь від влади, в якій зазначалося, що ця справа (справа Сущенка – ред.) знаходиться поза моїм мандатом”, - зазначила у своєму звіті Міятович.

За її словами, російська сторона назвала затримання Сущенка “не пов’язаним з його професійною активністю” та запевнила, що журналіст гарантовано отримує всі процесуальні повноваження згідно з кримінальним правом.

Міятович написала, що 3 листопада повторно звернулася до міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова з вимогою відвідання “єдиного іноземного журналіста, який знаходиться під арештом в регіоні ОБСЄ та єдиного іноземного журналіста, заарештованого в Російській Федерації”. Вона також надала справі Сущенка “високий розряд” та висловила російській владі готовність зустрітися з відповідними офіційними особами для обговорення питань, пов’язаних зі свободою слова.

Раніше Міятович вже зверталася до російської сторони у справі Сущенка. Так, 3 жовтня вона написала лист із вимогою негайно звільнити полоненого в Москві журналіста. Натомість, російська влада відповіла представнику ОБСЄ, що затримання Сущенка не пов'язане з його професійною діяльністю.

Як повідомляв ІМІ, 28 листопада Лефортовський районний суд Москви (Росія) продовжив арешт Роману Сущенку до 30 січня 2017 року.

29 листопада адвокат Романа Сущенка Марк Фейгін повідомив, що вилетів у Париж для проведення зустрічей з офіційними особами Франції.

Фото - Василь Максімов

Liked the article?
Help us be even more cool!