ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росія і Китай експортують технології для стеження і цензури до 110 країн – Open Technology Fund

18.09.2019, 15:40
Фото – abtels.com.ua
Фото – abtels.com.ua

Росія і Китай розповсюджують свої моделі контролю за інформацією, технології для стеження і цензури в 110 країнах, які придбали або копіювали їх. Про це йдеться в новому звіті “Всесвітня павутина російського і китайського контролю за інформацією” американського фонду Open Technology Fund, повідомляє Радіо Свобода.

У звіті йдеться, що контроль за інформацією найефективніше поширюється в країнах з гібридними і авторитарними режимами, які мають зв’язки з Китаєм або Росією. Технології контролю за інформацією, методи управління інформацією та відповідні закони активно впроваджуються в країнах ініціативи “Один пояс – один шлях” (китайська модель) і країнах СНД (російська модель).

За приблизно 13 років експорту Китаєм і Росією засобів контролю інформації характеристики розповсюджуваних технологій стали досконалішими. У доповіді згадуються масове постачання камер відеоспостереження з технологією розпізнавання осіб, величезний асортимент засобів дослідження цифрового обладнання, посвідчень особи у форматі смарт-карт, розумних баз даних для влади, технологій розумного міста.

“Демократичні держави повинні перешкодити поширенню авторитарних підходів до використання технологій і показати світу, що боротися зі злочинністю та гарантувати національну безпеку можливо і без шкоди кібербезпеці та приватному життю громадян в інтернеті”, – заявив автор звіту Валентин Вебер.

Фонд відкритих технологій (Open Technology Fund) фінансує уряд США для підтримки глобальних технологій свободи інтернету.

Liked the article?
Help us be even more cool!