ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росія досі не пустила до Сущенка консула

04.10.2016, 14:50

Українське консульство в Росії досі не отримало дозвіл на зустріч із затриманим українським журналістом Романом Сущенком. Про це УНІАН повідомила речниця Міністерства закордонних справ України Мар’яна Беца.

“Станом на зараз немає поки що ніякої інформації щодо надання дозволу нашому консулу на зустріч із журналістом Романом Сущенком. Ми вже повідомляли, що одразу, як нам стало відомо, 2 жовтня, наше посольство України у РФ направило запит на надання зустрічі консулу. А вчора вранці, 3 жовтня, наш консул особисто передав оригінал цього звернення до слідчого управління ФСБ Росії. І також відповідну ноту направлено на адресу МЗС Росії”, – сказала вона.

Речниця нагадала, що відповідно до міжнародного права та двосторонньої конвенції про консульські зносини, Росія має негайно надавати такий доступ. “Станом на зараз поки що інформації від російської сторони в нас досі немає”, – додала Беца.

Також вона наголосила, що українська сторона буде продовжувати діяти та максимально тиснути на РФ із метою отримання доступу і з’ясування всіх обставин справи.

Як повідомляв ІМІ, 3 жовтня українське національне агентство “Укрінформ” заявило про неправомірне затримання 30 вересня у Москві (Росія) власного кореспондента агентства у Франції Романа Сущенка за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ Росії підтвердила затримання кореспондента українського національного агентства “Укрінформ” Романа Сущенка. ФСБ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”, ведеться слідство.

1 жовтня Лефортовський суд Москви заарештував на два місяці громадянина України, кореспондента “Укрінформу” Романа Сущенка, обвинуваченого в шпигунстві.

Захист затриманого в Москві за звинуваченням у шпигунстві громадянина України, кореспондента “Укрінформу” Романа Сущенка заперечує його причетність до шпигунської діяльності.

Міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” закликає Росію негайно звільнити журналіста українського інформаційного агентства “Укрінформ” Романа Сущенка, якого було заарештовано за звинуваченням у “шпигунстві” в Москві 30 вересня.

Заява ФСБ Росії про нібито причетність кореспондента Укрінформу Романа Сущенка до Головного управління розвідки Міноборони України абсолютно не відповідає дійсності.

Захист оскаржив рішення Лефортовського суду Москви про арешт кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка.

Liked the article?
Help us be even more cool!