ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росія акумулює всі медійні зусилля довкола теми Бахмута – Маляр

29.03.2023, 11:30
Фото – фейсбук Ганни Маляр
Фото – фейсбук Ганни Маляр

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що Росія акумулює всі свої медійні зусилля довкола теми боїв за Бахмут і наразі відпрацьовує медійно три завдання. Про це вона написала на своїй фейсбук-сторінці.

За її словами, це є інформаційно-психологічним підкріпленням військових дій. Вона назвала які три завдання медійно відпрацьовує противник:

  • підірвати довіру суспільства і військових до рішень командування щодо Бахмута;
  • демотивувати й психологічно ослабити українське військо; 
  • спровокувати військове керівництво України на помилкові дії.

“Для цього вони намагаються змістити акценти в темі Бахмута і нівелювати те, що є нашою перевагою – розумне і грамотне планування операцій. Зміщений акцент – розглядати Бахмут як апокаліптичну подію та робити з цих боїв поділ реальності на “до” і “після”. Цей психологічний трюк використовується для навіювання потрібних ідей і наративів ворога. Коли суспільство сприймає бої в Бахмуті як фактор, який кінцевим чином вплине на хід війни, це дає  можливість ворогу просувати в інфополе вигідні для них сценарії наших дій”, – написала Маляр. 

Вона зазначила, що, за задумом ворога, “надміру накручене наближенням “кінця” перелякане суспільство повинне почати тиснути на військово-політичне керівництво щодо припинення оборонних дій”. 

“Це і є в чистому виді ІПСО з метою впливу на прийняття військових рішень. Які меседжі використовує зараз ворог: нібито рішення тримати Бахмут політичні; нібито Бахмут нема сенсу тримати, там майже все в оточенні; нібито героїзм українських бійців роздуває українська пропаганда”, – зазначила вона.

Водночас Маляр звернула увагу, що російське ІПСО “безкінечно експлуатує” два прізвища щодо теми Бахмута: Президента України та командувача Сухопутних військ Збройних сил України Станіслава Сирського.

“З метою підірвати довіру до них та внести конфлікт у військове керівництво держави. Адже в російських вкидах не пишуть, що військові рішення не приймаються одноосібно. Є військове командування на чолі з Головнокомандувачем та начальником Генерального штабу. Крім того, постійно засідає Ставка Верховного Головнокомандувача, де теж приймаються оперативні рішення за участі всіх воюючих силових структур”, – зазначила заступниця міністра оборони. 

Ганна Маляр зауважила, що триває активна фаза війни й “оборона Бахмута наразі обумовлена оперативно-тактичною доцільністю” і застосування наших сил та засобів “визначається не політичною доцільністю, а тим, які ресурси необхідні для відсічі ворогу та виконання бойових завдань на даному напрямку”.

Вона перелічила, які можуть бути оборонні завдання: утримання займаних рубежів та позицій; недопущення просування противника вглиб території; спричинення ворогу значних втрат і створення умов для переходу в контрнаступ.

“Обороняти Бахмут будуть доти, доки нам це буде необхідно з точки зору виконання військових оборонних задач. І це наше військове командування, а не російські ІПСО, буде визначати, до яких пір здійснюватиметься оборона Бахмута. І найнеприємніша для ворога інформація. Бої за Бахмут не апокаліпсис. Це ще одна героїчна сторінка  потужної української армії у війні проти Російської Федерації”, – зазначила Ганна Маляр.

Як повідомляв ІМІ, 10 березня Ганна Маляр заявила, що Міністерство оборони України фіксує чергову російську інформаційну атаку щодо захисту Бахмута Донецької області. Зокрема, що росіяни запускають велику кількість “інсайдерської” інформації про нібито суперечності між військово-політичним керівництвом щодо рішень стосовно Бахмута.

Liked the article?
Help us be even more cool!