ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російський військовий суд оголосив вирок трьом громадянським журналістам

24.11.2022, 12:09
Фото – tomat.rv.ua
Фото – tomat.rv.ua

Південний окружний військовий суд оголосив вирок п'ятьом активістам "Кримської солідарності" – від 13 до 14 років колонії суворого режиму.

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

Головуючий суддя Південного окружного військового суду В'ячеслав Корсаков у складі суддів Дениса Галкіна та Ігоря Шендрікова визнали підсудних винними в терористичній діяльності та спробі захоплення влади. Активістів Енвера Аметова та Яшара Муєдінова засудили до 13 років колонії суворого режиму, а цивільних журналістів Руслана Сулейманова, Рустема Шейхалієва та Османа Арифмеметова засудили до 14 років. Чотири роки терміну політв'язні проведуть у в'язниці, а потім ще один рік будуть обмежені у свободі пересування.

Фото - Кримська солідарність

Всі вони винними себе не визнали й вважають своє переслідування політичним.

Обмеження охоплюють: заборону на залишення місця постійного проживання з 22-ї до 6-ї години, залишення території муніципальної освіти, заборону змінювати місце проживання, необхідність бути двічі на місяць для реєстрації в кримінально-виконавчій інспекції, заборону на відвідування місць проведення масових заходів та участь у них.

Вилучена під час обшуків ісламська література підлягає знищенню як заборонені предмети. Інші предмети підлягають поверненню, арешт на земельну ділянку Енвера Аметова підлягає зняттю.

У "Кримській солідарності" нагадали, що 27 березня 2019 року в Криму в мікрорайонах Кам'янка та Строганівка міста Сімферополя одночасно відбулися наймасовіші обшуки в будинках кримських татар. Слідчі дії закінчилися затриманням за звинуваченням у тероризмі, а саме в участі в забороненій у РФ організації "Хізб ут-Тахрір". 25 людей опинилися під слідством. Майже всі затримані були громадянськими журналістами чи громадськими активістами.
До п'ятірки Руслана Сулейманова потрапили 54-річний будівельник Яшар Муєдінов, 37-річний викладач математики та інформатики Осман Аріфмеметов, 43-річний помічник кухаря Рустем Шейхалієв, 47-річний будівельник Енвер Аметов і сам 39-річний програміст Руслан Сулманов. Крім основної роботи, політв'язні активно відвідували суди над співвітчизниками, вели журналістські стріми, висвітлювали проведення обшуків.

Liked the article?
Help us be even more cool!