ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російський тенісист вимагав вигнати з Олімпіади журналіста за запитання про допінг

29.07.2021, 10:56
Фото – Xinhua / REX / Shutterstock
Фото – Xinhua / REX / Shutterstock

Російський тенісист Данило Медведєв вимагав вигнати з Олімпійських ігор чилійського журналіста, який на післяматчевій пресконференції запитав його про ставлення до допінгу в російському спорті, повідомляє Радіо Свобода.

Журналіст запитав, чи є “тавро шахраїв” на російських спортсменах і як до цього ставиться особисто тенісист. Медведєв на це відповів, що журналісту має бути соромно за своє запитання і що йому більше не варто працювати на Олімпіаді.

“Я більше не хочу його бачити”, – звернувся тенісист до присутніх у конференц-залі, серед яких були й організатори турніру.

У Міжнародній федерації тенісу вже прокоментували слова Медведєва, заявивши, що не мають можливості позбавити співробітника ЗМІ акредитації та відсторонити його від освітлення ігор. “Журналісти мають право запитувати що завгодно”, – наголосили в пресслужбі федерації.

Медведєв наразі є другою ракеткою світу. На Олімпіаді йому вдалося пробитися до чвертьфіналу.

Російським командам на два роки заборонено виступати під своїм прапором і з використанням гімну на всіх міжнародних турнірах рішенням Спортивного арбітражного суду в Лозанні. Рішення ухвалено через численні порушення російськими спортсменами антидопінгових правил.

Як пише видання, в інструкції, яку отримали російські олімпійці для спілкування з іноземними журналістами, на питання про допінгові скандали слід відповісти, що спортсмен у них ніколи не брав участі, а тему мають коментувати ті, хто запроваджував санкції проти російського спорту.

Liked the article?
Help us be even more cool!