ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російський суд подовжив арешт громадянського журналісту з Криму Бекірову

21.10.2020, 11:52
Фото - crimean-solidarity.org
Фото - crimean-solidarity.org

20 жовтня Третій апеляційний суд загальної юрисдикції міста Сочі (Росія) після розгляду апеляційної скарги на подовження запобіжного заходу громадянському журналісту Ремзі Бекірову залишив без зміни рішення щодо його арешту.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Кримську солідарність.

“Апеляційну скаргу ми написали на 14 аркушах, де зазначили, що Верховний суд Республіки Крим неправильно застосував кримінальне законодавство, а саме не врахував 4-у Женевську конвенцію щодо Ремзі Бекірова”, - сказав адвокат Едем Семедляєв, який брав участь у засіданні шляхом відеоконференцзв'язку з так званого Верховного суду Криму.

Адвокат також зазначив, що суд незаконно тримає його підзахисного в так званому акваріумі, “хоча Європейський суд неодноразово акцентував на тому, що це принижує людську гідність”.

Як розповів захисник, засідання пройшло в закритому режимі через тяжкість статті, в якій звинувачується Ремзі Бекіров.

Нагадаємо, громадянського журналіста Ремзі Бекірова заарештували 28 березня 2019 року серед 25 кримськотатарських активістів. Він, так само як і інші, звинувачуються у причетності до ісламської політичної партії Хізб ут-Тахрір, яка визнана в Росії терористичною.

Зокрема, Бекіров, звинувачується за ч.1 ст.205.5 КК РФ (“Організація діяльності терористичної організації”, до довічного позбавлення волі). 

МЗС України оголосив запуск довгострокової кампанії із захисту 11 активістів, які є громадськими журналістами і стримерами Кримської солідарності. Серед них - Сервер Мустафаєв, Тимур Ібрагімов, Марлен Асанов, Сейран Салієв, Ремзі Бекіров, Руслан Сулейманов, Осман Аріфмеметов, Рустем Шейхалієв, Наріман Мемедемінов, Ернес Аметов і Амет Сулейманов.

Liked the article?
Help us be even more cool!