ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російський пропагандист Соловйов закликав знищити українські міста та державні інституції

19.10.2022, 18:27
Фото – talks.su
Фото – talks.su

Російський пропагандист Володимир Соловйов закликав російську армію “посунути” кордон РФ поруч із Бєлгородом на 200 кілометрів. Про це він сказав в ефірі своєї програми “Полный контакт” від 14 жовтня 2022 року на каналі “Соловьёв LIVE”.

Він також зажадав знищення українських міст – Харкова та Львова. Соловйов додав, що переймається долею лише російських міст і зарахував до таких тимчасово окуповані Росією українські території. Так кремлівський пропагандист відреагував на інформацію про вибухи в Бєлгороді ввечері 13 жовтня. 

“Послушайте, это угроза нашей стране. Обстреливают русский город Белгород. Отодвиньте нах*ен (наведено пряму мову. – Ред.) границу на 200 километров! Не можете отодвинуть границу – огненный смерч долбаните! Так, чтоб просто не было возможности хоть в каком-то виде откуда-то стрелять. Меня вообще нах*ен не волнует судьба украинских городов! Меня волнует судьба Белгорода, меня волнует Крым, меня волнует Донецк, меня волнует Луганск, Херсон, Мелитополь – наши русские города! […] Да выжженную землю создайте, чтоб никто не подошел, чтоб Украина понимала: удар по Белгороду – Харькова нах*ен нет! […] Да нах*ен смести, чтоб и близко не было Львова! Объявить, что 24 часа населению покинуть город. Тоже самое с Харьковом!” – сказав Соловйов.

Екстремістські заяви Соловйова поширилися й на органи державної влади України:

“Какого хрена вообще еще существует Банковая?! Чисто символически, почему до сих пор есть Рада?! Они на Крымский мост посягнули! На символ “новой России”! Какой символический объект на Украине (наведено пряму мову. – Ред.) мы уничтожили? Поэтому давайте-ка уже в чувства приходить”.

Нагадаємо, 13 жовтня губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков у своєму телеграмі звинуватив Збройні сили України нібито в обстрілі Бєлгорода. Він повідомив, що в місті спрацювало ППО. Згодом Гладков також повідомив про підрив складу з боєприпасами. Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк написав у своєму твіттері, що РФ хотіла вдарити ракетою по Харкову, але снаряд потрапив в один з житлових будинків Бєлгорода.

Пропагандист Володимир Соловйов неодноразово закликав до насильницької зміни конституційного ладу України та посягав на територіальну цілісність держави. Соловйов має безпосередній стосунок до розпалювання ненависті до українців і розв’язання агресивної війни Росії проти України. 

У серпні 2022 року Соловйов вже закликав знищити Харків, а також Одесу та Миколаїв. Він заявив, що треба дати три дні цивільним особам для того, щоб ті могли виїхати з міст, після чого “знести квартал за кварталом”. Варто зазначити, що тоді пропагандист сам назвав себе “терористом”.

Liked the article?
Help us be even more cool!