ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російський футболіст Хохлов судиться з Facebook через блокування постів з його прізвищем

22.09.2021, 16:44
Фото – ФК "Динамо" / sportkp.ru
Фото – ФК "Динамо" / sportkp.ru

Головний тренер волгоградського футбольного клубу “Ротор”, колишній футболіст збірної Росії Дмитро Хохлов подав до суду на Facebook через блокування його сторінок у соцмережах. Компанія вбачає в його прізвищі зневажливе найменування українців, повідомляє видання “Октагон”.

“Річ у тім, що моє прізвище блокують. Тому ні я, ні мої друзі й знайомі не можемо нормально використовувати Facebook та Instagram. Мені багато людей зателефонували й сказали, що під час будь-якої згадки блокується прізвище. А вони потрапляють у бан на тиждень. Уперше ми це помітили наприкінці цієї весни”, – розповів Хохлов.

Тренер подав заяву до Солнцевського районного суду Москви в липні. На початку вересня відбулося попереднє засідання в справі.

У позові міститься вимога заборонити відповідачу, тобто американській компанії, вчиняти щодо Хохлова певні дії, розповів помічник голови суду, прессекретар Георгій Енгібаров.

Також спортсмен чекає від власників соцмережі компенсації моральної шкоди. 

Як повідомляв ІМІ, 3 липня 2015 року Facebook видалив пост заступника голови Роскомнагляду Максима Ксьонзова, в якому було слово “хохол”. Адміністрація соцмережі пояснила, що вважає його образливим для українців.

6 липня 2015 року Facebook видалив пост журналіста Максима Кононенка з віршем Олександра Пушкіна, в якому присутнє слово “хохол”.

Liked the article?
Help us be even more cool!