ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російський Forbes "до кращих часів" зупиняє друкований випуск

17.05.2022, 12:35
Фото – Forbes Ukraine
Фото – Forbes Ukraine

Російський журнал Forbes зупиняє випуск паперового видання. Про це The Insider повідомив директор із розвитку видання Дмитро Озман.

За його словами, паперова версія може повернутися, коли буде зрозуміло, хто може оплачувати рекламу

"Якщо подивитися на структуру нашої реклами в паперовій версії Forbes, кістяк у ній займали автомобільні бренди – BMW, Mercedes, Bentlеy та інші, а також товари люксового сегменту ринку. Саме вони всі пішли з російського ринку через санкції. Крім того, зросла вартість паперу, друкарських фарб та інших витрат на друкарські послуги.

Ми подивилися на структуру витрат і вирішили, що нам доведеться відмовитися від паперової версії до кращих часів. Вона перетворилася на таку елітарну історію і може повернутися, коли ми зрозуміємо, хто може оплачувати рекламу. Люди, які займаються підготовкою до друку, мабуть, підуть. Це препрес, верстка та все інше. Редакція залишиться. Це люди, які на руках виносили закривавленого Пола Хлєбнікова (очолював Forbes Russia у 2004 році та був убитий неподалік будівлі редакції. – Ред.). Звільняти когось мені здається блюзнірським", – розповів він.

У коментарі РБК Озман розповів, що рішення ніяк не пов'язане з вимогами головного офісу Forbes чи ліцензією на випуск видання.

Як повідомляв ІМІ, у квітні редакція російської версії журналу Forbes вирішила відкласти публікацію списку 200 найбагатших бізнесменів росії до осені 2022 року. У редакції журналу пояснили, що вирішили обмежитися власниками мільярдних статків "через невизначену ситуацію на ринках".

Liked the article?
Help us be even more cool!