ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російський держтелеканал RT домалював на фото зброю біженцям з Афганістану

26.08.2021, 16:09
Фото – твіттер JimmySecUK
Фото – твіттер JimmySecUK

Телеканал RT, що входить до структури державного агентства “Росія сьогодні”, змонтував фото біженців з Афганістану, додавши до них зброю, повідомляє “Настоящее время”.

Як пише видання, на оригінальному фото агентства Reuters зображені чоловік і жінка з дітьми, які прибувають на військову базу Мельсбрук (Бельгія) після того, як таліби ввійшли до столиці Афганістану Кабула.

Фото – Reuters

Відредаговане зображення з'явилося на офіційному англомовному твіттері RT (2,9 млн передплатників). До рюкзаків людей на фото у твіті RT домалював автомати Калашникова, гранатомет і ракетницю.

Твіт був такий: “Деякі терористи отримують безкоштовний квиток з Афганістану?” Далі без посилання на джерело – американський портал Defense One – цитувався анонімний “представник американського уряду”. “До 100 евакуйованих афганців входять до списків спостереження спецслужб”, – йшлось у твіті.

Фото також супроводжувалося вертикальним написом: “Попередження: відфотошоплене зображення”. Але, пише видання, розглянути це попередження було непросто: висота його шрифту на айфоні становила близько міліметра.

Зараз твіт, який набрав не менш ніж 166 лайків, був видалений, але його копія збереглася в інтернет-архіві. 

RT не пояснював причини використання фотомонтажу у твіті, а також його видалення. “Настоящее время” звернулося до пресслужби телеканалу по коментар.

У середині серпня 2021 року таліби взяли під контроль більшу частину території Афганістану. Тисячі людей тікають від влади цього руху. Біженці скупчилися в аеропорту Кабула і на всіх кордонах Афганістану, крім китайського.

Liked the article?
Help us be even more cool!